Kinderachtige Macron: "Mijn handdruk met Trump was niet onschuldig, het was een moment van de waarheid"

Geen categoriemei 29 2017, 9:00
De nieuwe Franse president gedraagt zich als een 6-jarige pestkop.
Dat Europese leiders van het padje zijn wisten we al. Maar dat ze daar nog trots op zijn ook is wel degelijk nieuws. Zie het gepoch van Emmanuel Macron over dat hij Trump bewust een lange en vooral ook ferme hand gaf; puur en alleen om hem even duidelijk te maken dat hij niet onder de indruk was van de Amerikaanse president.
https://twitter.com/SydneyWurth/status/869073964739559424
"Die handdruk was niet onschuldig," aldus Macron, "het was een moment van de waarheid." Op beelden van de handdruk zie je dat Trumps knokkels wit worden, zo hard knijpt Macron. Op het moment dat Trump zijn hand wil terugtrekken -- wat niet zo gek is aangezien het natuurlijk nogal onprettig was -- houdt Macron hem nog wat langer beet.
https://twitter.com/AP/status/868810598200619008
https://twitter.com/20committee/status/868823119548600320
Volgens Macron gelooft Trump maar in één ding: macht. Daarom wilde hij even duidelijk maken dat hij sterker is dan zijn Amerikaanse collega. "Ik geloof niet in diplomatie door publieke kritiek, maar in bilaterale gesprekken laat ik niets passeren. Zo dwing je respect af," aldus de eurofiele Franse president.
Ja hoor, Emmanuel, ik ben ervan overtuigd dat Trump nu opeens héél veel respect heeft voor jou en je land. Na je gesprek rende hij ongetwijfeld heel hard terug naar zijn vrouw en fluisterde hij haar toe: "Zo, die Macron is sterk zeg! Daar moeten we voor oppassen!"
Ahem.
Dit is blijkbaar dus waar moderne Europese diplomatie op neerkomt: letterlijk een potje handje drukken. En die mafketels van de élite vinden dat nog volstrekt normaal ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten