'Kinderen gaan eindelijk weer terug naar school. Maar er is een probleem. De meeste kinderen die terugkomen zijn blank'

'Kinderen gaan eindelijk weer terug naar school. Maar er is een probleem. De meeste kinderen die terugkomen zijn blank'

Halfpoint / Shutterstock.com

De Amerikaanse nieuwswebsite Politico heeft zich de woede op de hals gehaald van Twitteraars omdat journalisten Juan Perez Jr. en Natasha Korecki berichten dat er een probleem is met het soort kinderen dat in Amerika weer teruggaat naar school. Ze zijn namelijk, aldus de twee, "overwegend blank."

"President Joe Biden staat op het punt zijn belofte in te lossen dat hij aan het einde van zijn eerste honderd dagen als president de meeste scholen weer geopend heeft voor vijf dagen per week met échte lessen. Maar er is een probleem," aldus de mainstream-journalisten. "De meeste van de kinderen die terugkeren in de klas zijn blank."

De reacties op Twitter zijn helder: mensen vinden dit soort teksten niet kunnen.

"Ze doen ook geen moeite meer om hun afkeer van blanken te verbloemen, he?" schrijft Tim Binkhorst.

Terwijl een andere twitteraar het houdt bij: "Wat een titel."

En Chad Felix Greene concludeert: "Dit is een ziekte. Een obsessieve ziekte."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer