Kinderen worden neergezet als grote slachtoffers van het politiesysteem: absurde gekte bij de NPO

Geen categoriejul 12 2018, 10:00
Mensen, ik heb toch iets verschrikkelijks gezien. Och och, wat een ellende. Een artikel van de NOS liet eens even goed zien wat onze kinderen in Nederland meemaken als ze opgepakt worden voor criminele feiten. Kinderen aan het woord en ze vertellen dat ze 'oh zo slecht' behandeld zijn door de politie en dat ze serieuze trauma's hebben overgehouden aan die gebeurtenissen.

"Ik schrok ervan dat ik voor zoiets kleins gelijk de cel in moest", vertelt een jongen van 13. Hij werd op heterdaad betrapt toen hij samen met een vriend een pak koekjes stal in een supermarkt. Daarna werd hij naar het politiebureau gebracht. "Dan zie je ook allemaal andere criminelen die worden gefouilleerd. Dan ga je een heel klein kamertje in met drie agenten om je heen."

Twee meisjes van 13 vertellen dat ze in de cel zijn beland voor iets wat zij niet hadden gedaan. De twee werden opgepakt nadat een vriendinnetje lipstick had gestolen. "De politie werd toen meteen gebeld, zonder dat ons iets werd gevraagd", vertellen ze.

Pardon? Zoiets kleins? Mijn excuses, maar u heeft iets gestolen jongeman. Dat is niet zomaar iets kleins. Het is niet omdat je een kind bent dat stelen dan ineens minder erg is geworden. Hebben ze je mishandeld? Nee. Een aantal kinderen geeft aan in het filmpje in het artikel dat ze uitgescholden zijn en 'hun mond moesten houden'. Sorry, maar als je verdacht wordt van diefstal, dan lijkt het mij nogal logisch dat je zo behandeld wordt.
Denkt men dat criminelen hun fouten toegeven als ze maar zacht genoeg behandeld worden? Ik hoop van niet, maar zo lijkt het wel zoals die kinderen het uitleggen. Je moet ook nooit kinderen vragen naar wat zij vinden hoe het geregeld moet worden. ''Ik vind dat kinderen niet naar bureau moeten worden gebracht'', stelt een 'slachtoffer'. Ja, dat is dus geen gedegen en overwogen mening. Ik snap ook niet waarom de NPO dat soort dingen vraagt, want natuurlijk geven kinderen antwoord op een manier dat het hen uitkomt.
Kinderen worden niet naar behandeld, als ik het zo lees en hoor, maar ze zijn gewoon erg weinig gewend. Stelen is een serieus misdrijf en niet onschuldig als je jong bent. Je kan zo veel willen, maar er moet een goed voorbeeld gesteld worden, ook als je jong bent. Je moet niet verwachten dat de politie ineens heel erg soft gaat doen, alleen maar omdat je jong bent. Dat zou ook niet moeten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten