Klaar met drugscriminelen en illegale immigranten! Texas start crowdfunding om verder te bouwen aan Trumps muur

Klaar met drugscriminelen en illegale immigranten! Texas start crowdfunding om verder te bouwen aan Trumps muur

Grensmuur tussen Verenigde Staten en Mexico. Foto via Shutterstock.com, door James Orndorf

De Amerikaanse staat Texas gaat op eigen houtje verder bouwen aan de muur langs de Mexicaanse grens. Dit is de tweede keer in een week tijd dat de staat in opspraak is geraakt vanwege een radicaal beleid.

Texas haalde afgelopen week ook al het nieuws toen daar de vuurwapenwetten werden versoepeld. Vanaf 21 jaar mag nu iedereen in die staat zonder strafblad een vuurwapen kopen. Die beslissing werd echter niet zomaar genomen, zegt gouverneur Gregg Abbott volgens De Telegraaf. Hij spreekt van een ware noodsituatie. Drugscriminaliteit, bendegeweld en mensensmokkelaars overspoelen de staat. Dat is ook de reden voor het hervatten van de bouw van Trumps muur.

Texas kiest hier voor een radicale vorm van zelfbescherming. Voormalig president Trump werd van begin af aan tegengewerkt bij de bouw van de muur en huidig president Biden heeft de bouw helemaal stopgezet. Bidens' regering lijkt namelijk alleen oog te hebben voor het immigratievraagstuk en negeert de enorme drugshandel vanuit Mexico, waardoor Texas nu met de gebakken peren zit.

Ergens is het wel bewonderingswaardig dat zo'n gouverneur de eigen burgers zoveel vertrouwt, ondanks alle wapengeweld in de Verenigde Staten. Maar tegelijkertijd is het ook een enorm risico, wat de situatie in die staat misschien wel net zo makkelijk zou kunnen laten escaleren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Trump is in ieder geval vol lof over het beleid en gaat zelfs samen met Abbott op werkbezoek naar een stuk grens. Het zou dan ook heel goed kunnen dat Trump van deze gelegenheid gebruikmaakt om voorzichtig momentum op te bouwen voor een tweede presidentstermijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties