Klaar met politieke machteloosheid? Syp Wynia concludeert: 'Er zit niets anders op dan FVD of PVV te stemmen'

Geen categoriefeb 03 2019, 17:00
In dit stevige opinieartikel van Syp Wynia wordt haarfijn uitgelegd hoe de politiek in Nederland werkt, hoe het komt dat de burger, het Tweede Kamerlid, de minister en zelfs coalitiepartijen praktisch machteloos zijn! Ook is er een oplossing, FVD of PVV!
In grote lijnen is dit de essentie van het opiniestuk en hoe de boel in Nederland 'werkt': De burger stemt op een partij. Die partij zwakt z'n standpunten af en komt in de coalitie. Daar vloeit, samen met andere partijen die ook hun standpunten hebben afgezwakt, een regeerakkoord uit. Dat akkoord verbindt ieder lid van die partij bindt aan het uitgestippelde pad. Vervolgens komen er een paar ministers van buiten de partij op posten, zonder inspraak te hebben gehad in het regeerakkoord. Was hij wel aanwezig bij het smeden van het akkoord, dan krijgt hij een post met weinig invloed of had hij überhaupt weinig inspraak. Zo'n minister heeft zich dan gewoon aan het regeerakkoord te houden, nog voor hij ook maar een vergadering heeft bijgewoond.
De partijen die niet in de coalitie zijn gekomen mogen kreunen, krijsen en mekkeren wat ze willen. Het meest heldere betoog wordt gewoon van tafel geveegd door de regeringspartijen en men gaat vrolijk verder.
Volgens Wynia bestaat dit fenomeen al decennia en lukt het de burger maar niet om het te doorbreken. Klimaatbeleid, Marrakesh-pact, schrappen van referenda en de EU-Transferunie worden allemaal gewoon gesteund en doorgedrukt. Wanneer de effecten hiervan op ons afkomen, zijn de verantwoordelijken allang uit beeld of was het 'De Haagse Consensus' en voelt niemand zich verantwoordelijk. Een SP, LPF en PVV hebben tot nu niets weten te doorbreken.
Wynia concludeert dan ook dat thuis zitten sowieso een verloren stem is en stemmen op één van de partijen die Thierry Baudet als 'kartelpartij' bestempelt, impliciete steun betekent. De enige optie wat Wynia betreft is om op PVV en FVD te stemmen. Hij erkent ook dat dat voor sommigen een deur te ver is, want het grootste probleem zit hem in de kiezers voor partijen als VVD, D66, GroenLinks, CDA en PvdA. Zie die maar eens te overtuigen!
Daar houdt het voor Wynia qua oplossingen eigenlijk op. Andere alternatieven binnen de Nederlandse democratie zijn er niet, en om nou ondemocratische alternatieven aan te dragen is, helemaal voor iemand als Syp Wynia, sociale en professionele zelfmoord.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten