Klimaatdrammen gaat gewoon door! U moet minder melk drinken!

Klimaatdrammen gaat gewoon door! U moet minder melk drinken!

Het is weer zo ver, wéér iets wat u niet meer mag van de klimaatdrammers: melk drinken. Doen we hier niets aan dan gaat Brussel ons dwingen! Aldus het alarmistische Trouw.

Urgenda heeft 40 maatregelen in kaart gebracht die de overheid zou kunnen nemen om aan de eisen van de rechtbank en het Hof te kunnen voldoen. Naast kolencentrales sluiten is het terugdringen van de veestapel de meest effectieve maatregel, aldus Urgenda.

EU-regels maken dat Nederland ongeveer 30 procent te veel stikstof uitstoot, voornamelijk door de agrarische sector. Als het aan hun ligt zal er minder kunstmest, krachtvoer, koeien of veel minder melk per koe moeten komen.

De boeren worden er in het artikel haast van verzekerd dat ze voor minder koeien of minder productie kunnen zorgen, zonder er 'per saldo op achteruit te gaan'. Wat dus in zou houden dat boeren inefficiënte ondernemers zouden zijn of meer steun zouden kunnen krijgen om hun capaciteitsverlies te kunnen compenseren.

Van dat laatste hoef je niet uit te gaan, dus wat let een boer om die 'inefficiëntie' weg te werken en meer winst te genereren? Als boer zou ik huiverig zijn voor dit soort retoriek, maar die zijn het vertrouwen in de overheid en de EU al veel langer kwijt volgens mij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer