Knipsel5

Kliniek Den Dolder wéér de mist in: twee patiënten niet teruggekeerd na onbegeleid verlof

Geen categoriejun 23 2019, 15:19
Je zou denken dat er bij de psychiatrische kliniek in Den Dolder inmiddels wel wat flinke stappen zijn ondernomen om niet nóg 'een Anne Fabertje' op ons dak te krijgen. Kennelijk niet, want wederom zijn er twee patiënten niet teruggekeerd van onbegeleid verlof... Via de NOS.
De kliniek maakte dit keer wel melding van de incidenten. Niet omdat ze dat zelf zo graag willen trouwens, het is ze gewoon opgelegd. Politie, gemeente, ministerie van Justitie en de inwoners van Den Dolder werden allemaal geïnformeerd.
Het gaat om een patiënt veroordeeld voor een vermogensdelict en een mishandeling. De andere ontsnapte is mogelijk alleen gevaarlijk als hij een terugval heeft door drugsgebruik. Volgens de kliniek zijn ze niet echt gevaarlijk. Een hele geruststelling dus... Al kijken de inwoners natuurlijk toch wat vaker achterom, rijdt oom agent toch wat vaker door de straat en bladeren de medewerkers van de kliniek de dossiers toch nog even een keertje door.
Iedereen is er weer mee bezig en niemand durft the elephant in the room te benoemen, namelijk dat onbegeleid verlof wellicht toch niet zo'n goed idee is. De gedachte erachter is prima maar in de praktijk werkt het gewoon niet. De risico's wegen totaal niet op tegen de beoogde winst die ermee wordt verwacht. Vroeg of laat is weer raak met zo'n Michael P., dan krabt iedereen zich weer achter de oren of kijkt fluitend naar de lucht. Nee, dan liever even een flink hek om dat terrein.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten