Klokkenluiders ministerie van Veiligheid en Justitie slachtoffer van strafexpedities

Geen categoriefeb 03 2016, 11:00
Ambtenaren op het ministerie van Veiligheid en Justitie doen er verstandig aan om misstanden niet aan de kaak te stellen. Doen ze dat wel, dan wordt hun carriere namelijk kapotgemaakt door de boven hen gestelden.
De voormalige Vertrouwenspersoon Integriteit van het ministerie zegt dat vandaag in het NRC Handelsblad. Volgens hem was en is het ministerie er eerst en vooral op gebrand om zijn eigen straatje schoon te vegen. Ja, ook als dat ten koste gaat van de waarheid én goede, eerlijke ambtenaren.
Sjaak Jansen kan daarom alleen maar concluderen dat ambtenaren "wel gek" moeten zijn om miststanden publiek te maken:

"Mijn ervaring is dat er strafexpedities werden ingesteld jegens ambtenaren die meldingen deden. Het eerste wat men deed is ontkennen en vervolgens wegvegen."

Daarna werden de ambtenaren die melding maakten van de misstanden actief tegengewerkt. Soms moesten ze bijvoorbeeld vervelend werk doen, in andere gevallen kregen ze geen promoties waar ze normaal gesproken wel voor in aanmerking zouden komen.
Het zal voor niemand als een verrassing komen dat dit allemaal te maken heeft met de Teevendeal. We weten nu dat iemand op een hoge positie ambtenaren opdracht gaf om het beruchte bonnetje in de zaak onder het tafelkleed te vegen. Een ieder die zich daar tegen zou verzetten zou keihard aangepakt worden; zo rolt het ministerie namelijk.
Dit bewijst maar weer eens dat er onmiddellijk grote schoonmaak gemaakt moet worden op het ministerie. Het ministerie is gewoon een bolwerk van corruptie. Als het parlement daar nu niet iets aan doet zullen er in de toekomst waarschijnlijk alleen maar grotere ontboezemingen volgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten