Communisten-knuffelende EC-president Jean-Claude Juncker: 'Fidel Castro was een held voor heel veel mensen!'

Geen categorienov 26 2016, 21:00
That's it. Rol die hele EU-bende vandaag nog op. Hoe haalt Juncker het in zijn hoofd om deze massamoordenaar de hemel in te prijzen?
Het blijkt dat de term EUSSR volkomen terecht is. Kijk maar naar de reactie van de president van de Europese Commissie, de Luxemburgse alcoholist Jean-Claude Juncker, op het overlijden van Fidel Castro:
https://twitter.com/JunckerEU/status/802490752118861824
Dan ben je dus echt niet helemaal lekker. Fidel Castro was één van de vreselijkste (en langstzittende!) dictators van de 21e eeuw. En dat wil wat zeggen. Er waren in de vorige eeuw immers nogal wat dictators, niet alleen in Zuid-Amerika, maar ook in Afrika, Azië en, jawel, Europa. De enige reden dat Castro niet net zoveel mensen vermoord heeft als Jozef Stalin in zijn hoogtijdagen is dat er nu eenmaal minder Cubanen zijn dan Russen (en Oekraïeners, en andere oost-Europese volkeren).
Deze man heeft ongelooflijk veel misdaden tegen de menselijkheid op zijn geweten. Een ieder die zich tegen hem durfde te verzetten werd doodgeschoten -- na, hoe kan het ook anders, uren- of zelfs dagenlang te zijn gemarteld. Hij veranderde Cuba in een Big Brother-achtig eiland waar niemand elkaar kon vertrouwen. Eén verkeerd woord en voor je het weet stond (en staat!) de politie op de stoep. Zoals de Amerikaanse senator Marco Rubio (zelf van Cubaanse afkomst) uitlegt was Castro werkelijk een vreselijke heerser. Rubio:

"Fidel Castro pleegde een coup met de belofte om vrijheid en welvaart naar Cuba te brengen, maar zijn communistische regime veranderde het al snel in een zwaar verarmd eiland. In een periode van zes decennia waren miljoenen Cubanen gedwongen om hun eigen land te ontvluchten, en zij die ervan beschuldigd werden het regime niet te steunen werden systematisch gevangen gezet en zelfs vermoord."

Hij gaat verder:

"Jammer genoeg betekent de dood van Fidel Castro niet dat het Cubaanse volk nu in vrijheid kan leven of dat democratische activisten, religieuze leiders, en politieke tegenstanders die hij en zijn broer in de gevangenis gooiden gerechtigheid krijgen. De dictator is dood, maar dat geldt niet voor de dictatuur. En één ding is helder: de geschiedenis zal Fidel Castro niet vrijpleiten. Het zal hem onthouden als een kwaadaardige, moorddadige dictator die zijn eigen volk in het verderf stortte en deed lijden."

Geen wonder dus dat de miljoenen Cubanen die tegenwoordig in Amerika wonen -- omdat ze hun eigen land uitgejaagd zijn door Castro -- vannacht flink aan het feest vieren waren in de straten van Miami. Anders dan de knettergekke Juncker begrijpen zij dat er met Castro een heel slechte man van de aardbodem verdwenen is. En ja, dat is zeker reden voor een feestje:
https://twitter.com/alangomez/status/802419786965778433
Het is werkelijk een grove schande dat de president van de Europese Commissie zo'n man beschrijft als "een held voor velen." En wat is het schandelijk voor ons, Europeanen, dat zo'n man zoveel macht heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten