Schokkend! Subsidieslurpers Oekraïne-referendum maakten massaal misbruik van subsidies

Geen categorienov 26 2016, 20:00
Wie had dat nou kunnen denken: als je gratis geld weggeeft zijn er heel veel mensen die daar maar wat graag gebruik van maken. Niet om iets nuttigs te doen voor 'de samenleving,' maar eerst en vooral om de eigen portemonnee eens flink te spekken.
Dat schokkende (ahem) feit blijkt uit onderzoek van De Telegraaf. De krant keek naar twintig subsidiedossiers van de tachtig dossiers die eerder openbaar werden gemaakt na een beroep op de WOB -- de de Wet Openbaarheid van Bestuur.
De krant voor wakker Nederland legt uit dat de fraude eerder volkomen normaal dan uitzondering was:

Bij de helft van deze twintig subsidies aan rechtspersonen (bedrijven, stichtingen en politieke partijen) is sprake van fraude of het bevoordelen van vrienden of familie. Soms lag het gesjoemel er zo dik bovenop dat de referendumcommissie het geld heeft teruggevraagd. Maar er zijn ook genoeg dubieuze facturen wel betaald.

Met andere woorden, in maar liefst 50 procent van de gevallen werd het subsidiegeld gebruikt door de subsidieslurpers in kwestie om zichzelf (of familie) te verrijken. Eén van de clubs die op zijn minst discutabel bezig was?
De Partij voor de Dieren.
Jawel, de 'brave' dierenvrienden blijken massaal gebruik te maken van subsidies om zelf snel even wat extra geld achterover te drukken. En maar roepen dat ze het voor al die arme asielhondjes doen.
De PvdD betaalde bijvoorbeeld 1200 euro aan één of ander figuur voor het ontwerpen van een website én een Facebook-pagina. Nou kan elke student met een computer dat tegenwoordig voor 100 euro doen, maar de PvdD had er dus meer dan duizend euro voor 'nodig.' Lekker hoor! En dat is om nog maar te zwijgen over de kosten die de partij maakte om een 'adviseur' in te huren die een flyertje vol moest schrijven. Deze persoon kreeg maar liefst 80 euro per uur en zei er uiteindelijk tien uur mee bezig te zijn geweest.
Bij elkaar opgeteld is dat dus al 2.000 euro aan weggegooid belastinggeld.
En dat is slechts kleingeld vergeleken met de praktijken van andere groepen. Het 'Forum voor maatschappelijk debat' diende bijvoorbeeld een declaratie in van 23.000 euro voor het moderen van een website. Let wel die, site werd maar door 1500 mensen bezocht. Ter vergelijking: een site als DDS heeft dat aantal tegenwoordig in een minuutje of 20 tijd... en we krijgen geen cent van de overheid.
Zoals gebruikelijk blijken socialisten de grootste graaiers van allemaal te zijn. Heb je weleens gehoord van de Max van der Stoel foundation? Nee? Nou, dat is dus een stichting van de PvdA. De directeur van de stichting stelde dat hij ont-zet-tend veel tijd kwijt was met het runnen van een Facebookcampagne en het "begeleiden" van een illustrator en een cartoonist. I kid you not. Dat zou hem maar liefst 61 uur hebben gekost... en hij bracht 35 euro in rekening voor elk uur. Lekker hoor: zo verdien je wel heel snel 2135 euro.
Oh, en dan zijn er de Jonge Socialisten ook nog. Deze jongerenbeweging van de PvdA liet een tekening maken. De kosten: 350 euro. Lekker hoor. Vervolgens dienden de socialisten ook nog even een rekening in voor "het concept": 700 euro graag.
Knet-ter-gek natuurlijk, maar dit is blijkbaar hoe professionele subsidieslurpers omgaan met onze belastingcenten. En maar zeuren en klagen dat 'de rijken' te weinig belasting betalen en best nog wat kunnen missen. Waarvoor? Voor dit soort abominabele projecten?
Ik dacht dat het niet. De dames en heren subsidiedieven moeten maar op zoek gaan naar een échte baan. Kunnen ze op een eerlijke manier hun geld verdienen, net zoals normale burgers dat doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten