Onacceptabel! Tuigvlogger Ismail Ilgün komt weg met bedreiging raadslid

Onacceptabel! Tuigvlogger Ismail Ilgün komt weg met bedreiging raadslid

Het Openbaar Ministerie probeert hem niet eens te vervolgen. Er zou namelijk 'te weinig bewijs' zijn.

Tuigvlogger Ismail Ilgün kan opgelucht ademhalen. Het Openbaar Ministerie heeft namelijk laten weten dat hij niet vervolgd wordt wegens bedreiging van een gemeenteraadslid. Volgens RTV Noord-Holland zou er 'te weinig bewijs' zijn.

Het raadslid in kwestie is Juliëtte Rot. Ilgün bedreigde haar ongelooflijk genoeg voor het oog van de camera's van RTVNH. Hij deed dat door uit zijn Audi te springen, waarna hij Rot opeens begon te filmen en voor rotte vis uitmaakte. Volgens hem maakte zij mensen zoals hij 'zwart' (oh, oh, Sylvana, is dat geen racisme?). Vervolgens beet hij haar toe:

"We weten je te vinden."

Gezien zijn geschiedenis was dat natuurlijk duidelijk een dreigement. Rot deed dan ook meteen aangifte. Zoals ze toen zelf al duidelijk maakte deed ze dat onder meer omdat haar eigen burgemeester mensen had opgeroepen om naar de autoriteiten te stappen als er iets gebeurde wat het daglicht niet kon verdragen.

Maar blijkbaar denkt het OM daar dus heel anders over. Je zou denken dat de aanklager het in ieder geval probeert, al was het maar om Ilgün op zijn beurt te intimideren, maar nee hoor: stel je voor dat je Nederturkse tuigjongeren tegen je in het harnas jaagt. Dat moet je natuurlijk niet willen. Nee, nee, dan is het veel beter om zo'n kansenpareltje weg te laten komen met bedreiging en voor de goede vrede even een kopje thee met hem te drinken.

Toch?

En dan vraagt de politieke élite zich nog steeds af hoe het toch komt dat Nederlanders steeds bozer worden. Tja, hoe zou dat nou komen he?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer