Knettergek! Brabantse gemeente wil 'tuintegeltaks' invoeren

Knettergek! Brabantse gemeente wil 'tuintegeltaks' invoeren

Socialisten ontdekken steeds meer manieren om normale burgers uit te knijpen.

Hoe geschift ben je als je dit voorstelt? Of, beter gesteld: als dit zelfs maar in je opkomt?

Bewoners van de nieuwe Brabantse gemeente Altena moeten volgend jaar wellicht een 'tuintegeltaks' betalen als zij van hun borders een veredelde parkeerplaats hebben gemaakt. "Het zou wel eerlijk zijn", zegt wethouder Pim Bouman van Aalburg, dat per 1 januari 2019 samen met Werkendam en Woudrichem de fusiegemeente Altena gaat vormen (53.000 inwoners). "Dichtgetegelde tuinen nemen minder regenwater op en lozen dus meer op de gemeenschappelijke hemelwaterafvoer. Dat extra gebruik zou dus ook extra belast moeten worden."

Dit is echt de totale gekte van het socialisme in woord en beeld. Dat is op zich al erg genoeg, maar wacht, het wordt nóg erger. Meneer Bouman blijkt namelijk niet alleen knetterrood te zijn, maar ook knettergroen. Jawel, meneer is stiekem een radicale milieuactivist:

"Door de samenvoeging van de drie gemeenten werken we aan één rioolheffing, en daarom zijn we opnieuw naar dit systeem gaan kijken. Door de klimaatverandering is er een toegenomen kans op hoosbuien. Die proberen we op te vangen met grote rioolbuizen en verdiepte wegen. Zo moeten de kelders droog blijven. Maar de gemeente mag bij die inspanningen ook iets van de burgers vragen. En een betegelde tuin helpt bij die aanpak niet."

Ongelooflijk genoeg willen Bouman en zijn vrienden onderscheid gaan maken tussen 'groene tuinen' en 'stenen tuinen.' Die zouden dan verschillende tarieven krijgen. Het enige probleem? Het wordt wat kostbaar om dit te handhaven. Zo zouden ambtenaren met een meetlint huis aan huis moeten gaan. Wat? Ja echt. Voor je het weet zie je als inwoner van de gemeente Altena dus ineens een bureaucraat met een meetlint voor je deur staan.

En als die methode toch niet praktisch blijkt wil de gemeente mogelijk vliegtuigen gaan inzetten. Die vliegen dan dus over huizen om de boel te bespioneren. "Op basis van luchtfoto's is ook het aandeel van de tegels vast te stellen," aldus Bouman die overduidelijk lid is van de Big Brother-partij.

Dit is de totalitaire, parasitaire, autoritaire inborst van links. Natuurlijk is dit 'knettergek,' maar in het moderne Nederland worden dit soort plannen nog serieus genomen ook. De Sovjet Unie had er het één en ander van kunnen leren.

Het enige goede nieuws is dat de raad van het toekomstige Altena moet beslissen of dit voorstel inderdaad een officieel plan wordt waar de raad over moet stemmen. Het kan dus nog tegengehouden worden. Socialistische gekken en milieufreaks kennende kon dat echt weleens heel lastig worden. Als die malloten iets bedenken geven ze nooit op.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer