Jan-Peter Balkenende is groot fan van Max Verstappen... en wil dat er een Nederlandse Grand Prix komt

Geen categoriejul 18 2017, 12:00
Een prima idee!
Oud-premier Jan-Peter Balkenende is enorm onder de indruk van Max Verstappen en het effect dat de jonge Nederlandse coureur heeft op de populariteit van de Formule 1. "Formule 1 heeft met Max een totaal nieuwe dimensie gekregen," zegt hij tegen De Telegraaf.
Volgens de CDA'er spreekt het hele levensverhaal van Max namelijk tot de verbeelding. "Iemand die van jongs af aan door zijn vader is klaargestoomd voor het grote werk, die als 17-jarige al mocht instappen in de Formule 1 en een jaar later zijn eerste race voor Red Bull meteen won. En die het ondanks alle pech ook dit seizoen weer gewoon waarmaakt." Je merkt gewoon, zegt Balkenende, dat ook mensen die tot voor kort niets met de Formule 1 hadden "nu ineens op zondag voor de tv zitten. Dat is de Max-factor."
Dat klopt natuurlijk ontegenzeggelijk. Zelfs de grootste Max-hater kan niet ontkennen dat hij een enorm effect heeft -- niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Ik kijk Formule 1 races altijd op Sky Sport. De Britse commentatoren zijn enorm grote fans van 'onze' Max. Iedere keer dat hij iemand inhaalt staan ze te juichen op de banken.
Maar goed, in Nederland heeft dit natuurlijk zelfs een nóg groter effect. De Formule 1 wordt razendsnel één van de populairste sporten in ons land. Helaas lopen we daarbij wel tegen een probleem aan: er is geen Nederlandse GP. Wat Balkenende betreft komt daar verandering in:

Volgens Balkenende zou het goed zijn voor de BV Nederland indien de huidige hype rond Max Verstappen een concreet vervolg zou krijgen met de terugkeer van de Nederlandse Grand Prix, in Zandvoort of Assen.

Indien nodig moet de politiek zich hier maar mee bemoeien. We zijn werkelijk volstrekt achterlijk als we deze mogelijkheid niet gebruiken om zo'n evenement naar Nederland te halen. Kijk eens naar al die duizenden fans die naar België en Oostenrijk gaan als daar een Grand Prix geracet wordt! Organiseert een GP in Nederland en het zal helemaal vol zitten. Als dat geen enorme boost voor de locale economie is -- en ook voor de hele Nederlandse economie, denk maar eens aan de marketing mogelijkheden -- weet ik het ook niet meer.
Een Nederlandse Grand Prix dus, en wel meteen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten