Knettergek: New Yorkse moslima's krijgen 180.000 dollar van de politie om foto's zonder hoofddoek

Geen categoriemaa 01 2018, 20:00
Want hun religieuze vrijheden zijn geschonden, enzo.
Het is 2012 als een tienermeisje in een stevig gevecht met twee leeftijdgenootjes komt in New York. Het loopt allemaal kennelijk zó uit de hand dat de politie eraan te pas moet komen, en de jongedame mee moet naar het bureau. Daar moet, zoals gebruikelijk is, een mug shot genomen worden. Aangezien die ter identificatie dienen, moet het hele hoofd zichtbaar zijn, en laat dat nu nét niet het geval zijn bij dit meisje dat slechts onder de naam 'G.E.' bekend staat. Ze droeg namelijk een hoofddoek, waardoor haar haar niet zichtbaar was. Je zou denken dat mevrouw zich diep genoeg zou schamen voor haar daden om hier geen problemen over te maken, maar nee hoor: mevrouw weigerde het ding af te doen. Ze was wel bereid dat te doen als vrouwelijke agenten de foto zouden maken, maar daar was er op dat moment geen van beschikbaar: ze moest het dus onder het oog van mannelijke agenten afdoen. En dat zag ze als een enorme inbreuk:

The teenager claimed she felt “exposed, violated and distraught” after being made to remove her hijab for around 20 minutes in the company of other men, the Daily News reports.

En wat doe je dan als schaamteloze oproerkraaier? Precies: je klaagt de politie aan. Dat deed ze, samen met twee andere vrouwen die een vergelijkbare 'vernedering' hadden moet doorstaan bij het nemen van mug shots bij de politie.
De stad New York en de drie moslima's hebben het nu kennelijk op een akkoordje weten te gooien. Er zal maar liefst 180.000 dollar aan belastingcentjes richting het drietal gaan, met 60.000 voor ieder. Makkelijk verdiend, niet? En dat is nog niet eens alles: de politie gaat ook haar regels voor het omgaan met 'religieuze hoofddeksels' aanpassen, om dit soort zaken te voorkomen. Een duidelijke overwinning voor deze huilebalken, dus.
En dat is minstens zorgelijk. Het is een groot goed een hoofddoekje te mogen dragen - als je dat vrijwillig doet, natuurlijk - maar wanneer het om zaken als wetshandhaving gaat is dat recht gewoon ondergeschikt. Als er een vrouwelijke agent beschikbaar was geweest was het geen moeite geweest om haar die foto te laten maken, maar zo niet: life goes on. Maar dat soort logica is allang niet meer aan deze wereld besteed, zo blijkt maar weer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten