Knettergekke Kinderombudsman: Zwarte Piet is in strijd met kinderrechten

Geen categoriesep 30 2016, 10:20
Volgens de 'onafhankelijke' Kinderombudsman moet Zwarte Piet onmiddellijk op de schop.
Het is nog niet eens oktober of de discussie rond Zwarte Piet is alweer losgebarsten. De Kinderombudsman schaarde zich vandaag in het rijtje met Sylvana Simons en Quinsy Gario met een nieuw rapport tegen Zwarte Piet. Volgens Margrite Kalverboer draagt Zwarte Piet bij aan discriminatie, uitsluiting en pesten en is de figuur daarom in strijd met het VN-Kinderrechtenverdrag.
Daarom moet Zwarte Piet onmiddellijk worden aangepast, meent de Kinderombudsman:

"Door Zwarte Piet te ontdoen van discriminerende en stereotyperende kenmerken kan er van hem een figuur gemaakt worden die recht doet aan het plezier dat zovelen beleven aan de Sinterklaastraditie"

Hoe Zwarte Piet er dan wél zou moeten uitzien, vertelt de Kinderombudsman niet. Lekker makkelijk, kritiek uiten zonder oplossingen te bieden. De 56-jarige Kalverboer meent te kunnen spreken namens alle kinderen, zo blijkt uit haar rapport. Kennelijk weet ze precies hoe alle Nederlandse kinderen Zwarte Piet ervaren:

,,Kinderen ervaren de combinatie van een aantal typische kenmerken en gedragingen van Zwarte Piet als negatief en discriminerend voor mensen met een donkere huidskleur."

Je reinste onzin. Dit is gewoon geklets. De overgrote meerderheid van Nederland heeft geen enkel probleem met de vriendelijke helper van Sinterklaas, en heeft hier ook nooit in de kindertijd racistische of discriminerende ideeën bij gehad. Kinderen hebben namelijk helemaal geen benul van racisme. Jammer genoeg zijn figuren als deze Kinderombudsman vastbesloten om kinderen allerlei ideeën aan te praten die in hun eigen politieke straatje passen. Voorts meldt het rapport:

"De Kinderombudsman vindt het op basis van deze gesprekken aannemelijk dat kinderen gepest of gediscrimineerd worden met daarbij verwijzingen naar Zwarte Piet."

Dit is natuurlijk best mogelijk. Het is naar en bovendien zeer ongepast als gekleurde kinderen worden gepest met de naam Zwarte Piet. Maar wat als ze worden gepest met de naam 'moorkop'? Moet de moorkop dan worden verboden? Als dikke kinderen worden gepest met "holle bolle Gijs", moeten we dan holle bolle Gijs uit de Efteling verbannen? De realiteit is nu eenmaal dat pesten niet afhankelijk is van hoe je iemand noemt. Er is altijd wel een nieuw scheldwoord of een andere bijnaam te verzinnen. Als de Kinderombudsman werkelijk gelooft dat pesten minder wordt door Zwarte Piet af te schaffen, heeft ze een gigantisch bord voor haar kop.
De overgrote meerderheid van Nederland vindt Zwarte Piet fantastisch. Helaas zijn er altijd zure haters die de vrolijke Pieterbaas willen afschaffen. Ik weet het goedgemaakt: niet Zwarte Piet moet worden afgeschaft, maar die onzinnige Kinderombudsman!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten