Knettergekke NPO1: 'Sommige mensen maken zich zoveel zorgen om het klimaat dat ze klinisch depressief zijn en hulp nodig hebben!'

Knettergekke NPO1: 'Sommige mensen maken zich zoveel zorgen om het klimaat dat ze klinisch depressief zijn en hulp nodig hebben!'

Wie is er gekker: de gek of degene die hem volgt?

Wil je weten hoe totaal geschift linksradicaal Nederland is? Oh, en de NPO?

"Veel mensen maken zich zorgen over het klimaat," aldus de publieke omroep. "Maar soms gaat het zó ver dat ze psychisch in de knoop raken. Gevoelens worden hen te veel en in sommige gevallen moet er zelfs een psycholoog aan te pas komen om deze klimaatdepressie te verwerken." En daar wijdt de NPO dan een heel item aan.

Gestoorder dan dit wordt het niet. Er zijn dus blijkbaar totale gekkies die zo geobsedeerd bezig zijn met het 'klimaat' dat ze er letterlijk psychische problemen door krijgen. Of, nou ja, waarschijnlijk is het zo dat deze types al psychische klachten hadden, maar dat ze die vervolgens op een klimaatobsessie storten; het gaat duidelijk om een persoonlijkheidsstoornis als je je zó laat opvreten door een politiek onderwerp. Welk onderwerp dan ook.

Misschien is het ergste nog wel dat de NPO dit soort mafketels serieus neemt... én dat de publieke omroep deze gekkigheid bewust aanwakkert. En dat geldt niet alleen voor de NPO, maar ook voor extreemlinkse politici als Jesse Klaver van GroenLinks en Rob Jetten van D66. Zij jagen labiele figuren bewust nóg meer angst aan.

Zorgelijk, maar daar is het hele verhaal nog niet mee verteld. Labiele mafketels zijn namelijk ook de types die uiteindeiljk doordraaien en hun politieke denkbeelden gepaard laten gaan met geweld. Kijk naar Volkert. Voor je het weet loopt er nog zo'n gek rond die een rechtse politicus uitschakelt omdat die in zijn ogen 'niet genoeg aan het klimaat' doet.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties