CDA-Europarlementariër Esther de Lange geschokt op vliegveld Venezuela: ze mag het land niet in van socialistische dictator Maduro

CDA-Europarlementariër Esther de Lange geschokt op vliegveld Venezuela: ze mag het land niet in van socialistische dictator Maduro

Dat is wel heel schokkend. Ahem.

CDA-Europarlementariër Esther de Lange dacht samen met enkele EU-christendemocratische vrienden vandaag af te reizen naar Venezuela. Ze gingen daar naartoe op uitnodiging van het parlement, waarvan de voorzitter zich tegenwoordig interim-president noemt; een titel die betwist wordt door de zittende dictator, Nicolas Maduro.

Tot haar grote verrassing zorgde diezelfde Maduro er echter voor dat de christendemocratische delegatie het land niet in mocht. Aldus De Lange op Twitter:

"We staan hier op het vliegveld van Caracas in Venezuela," aldus De Lange, "met een delegatie van de Europese Volkspartij - op uitnodiging trouwens van het officiële parlement van Venezuela [...] maar we mogen het land niet in." Natuurlijk is dat eerst en vooral alleen verrassend als je niet begrijpt hoe het werkt met socialistische dictators, maar blijkbaar is De Lange één van die naïeve zielen.

Hoe dan ook. Ze gaat verder:

"We hebben te horen gekregen van de regering, of eigenlijk van een ambtenaar die de regering vertegenwoordigt, dat we op de eerste de beste vlucht terug moeten naar Madrid. We worden dus uitgezet."

Iedereen had dat van verre kunnen zien aankomen. Maar mevrouw De Lange deed dat niet? Nou, dat denk ik niet. Ze zegt vervolgens namelijk:

"Dit zal ongetwijfeld consequenties hebben."

Met andere woorden, De Lange denkt dat het Europees Parlement dan eindelijk in actie zal komen tegen Maduro, al ware het maar omdat het dit soort wangedrag tegen zijn eigen leden niet kan of wil accepteren.

En ja, het is zeer wel mogelijk dat het De Lange en co dáár om ging. Zoals bekend zijn de Verenigde Staten al hard bezig tegen Maduro, maar heerst er iets van verdeeldheid in Europa over het lot van de dictator. Misschien dat De Lange en haar vrienden op deze manier actie proberen af te dwingen.

Lees meer over:
CDA EU Christendemocraten EVP

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties