Discriminerende PVV-politicus Toon van Dijk doet huiliehuilie over opening moskee in Almere

Discriminerende PVV-politicus Toon van Dijk doet huiliehuilie over opening moskee in Almere

Dat noemen we nou 'vrijheid van godsdienst,' Toon.

Omroep Flevoland bericht dat het dan "eindelijk" zover is: de Bait-ul-Afiyat moskee in Almere opent eindelijk haar deuren voor gelovigen. En ja, "eindelijk" is geen woord te veel gezegd. De plannen voor de bouw van dit islamitische gebedshuis dateren namelijk al uit 2010. We zijn nu negen jaar later en nu pas is het dan allemaal eindelijk klaar.

Mensen die enigszins bekend zijn met de islam zullen zich ongetwijfeld een beetje verwonderen over de naam van de moskee. Welnu, dat komt doordat het een moskee van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap is. Er zijn 1800 Ahmadiyya's in Nederland, en zij staan er eerst en vooral om bekend dat ze veel nuttig sociaal werk verrichten in hun gemeenschap. Zo stonden Ahmadiyya's op 1 januari de straten schoon te vegen vanwege al het vuurwerk.

Je zou denken: hartstikke netjes van ze, en mooi dat een gemeenschap die als tolerant bekendstaat nu een eigen moskee heeft gekregen.

Nou, helaas denkt Toon van Dijk daar heel anders over. De voorman van de PVV in Almere tweet namelijk het volgende:

Eigenlijk is dit natuurlijk gewoon zielig. Die kleine Ahmadiyya-gemeenschap is blij met haar nieuwe moskee, en wat doet meneer de PVV'er? Die huilt weer eens over 'islamisering.' Omdat 1800 mensen graag een gebedshuisje willen hebben.

Dat de PVV triest was wisten we al langer, maar ze maken het daar tegenwoordig steeds bonter.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer