Walgelijke Abou Jahjah: "Finkelkraut is een zionist en een vieze racist. Dank je gele hesjes!"

Walgelijke Abou Jahjah: "Finkelkraut is een zionist en een vieze racist. Dank je gele hesjes!"

Deze man maakt er werkelijk geen geheim meer van wat hij is: een onvervalste jodenhater pur sang.

Enkele dagen geleden kwam er een verhaal in het nieuws over de Frans-Joodse filosoof Alain Finkielkraut. Deze man liep onlangs rustig op straat toen hij opeens uitgescholden werd voor "vieze strontzionist." Ook kreeg hij te horen dat hij maar moest "oprotten." De daders waren gele hesjes: de radicale betogers die het populisme misbruiken om hun antisemitische en extreemsocialistische denkbeelden te verspreiden.

Hoewel al langer bekend was dat de gele hesjes minder fris en fruitig zijn dan sommige populisten denken, kwam de aanvaring van Finkielkraut toch als een schok. Al ware het maar omdat we dachten dat we dit soort openlijke jodenhaat nooit meer zouden zien, na de holocaust. Nou, dankzij de gele hesjes is dat anders. Zo gelooft 44% van de 'demonstranten' dat er een wereldwijd zionistisch complot is.

Zucht.

Dieptriest, natuurlijk, en mogelijk zelfs gevaarlijk. De gele hesjes werden dan ook door iedereen bekritiseerd na deze onsmakelijke actie.

Nou ja, door iedereen... dat is niet helemaal waar. Er zijn namelijk ook onfrisse figuren die dit soort jodenhaat juist toejuichen. Kom er maar in, Abou Jajhjah:

"Finkelkraut is een zionist en een vieze hatelijke racist," aldus de man die er eerst en vooral om bekendstaat dat juist hij aan de lopende band haat verspreidt.

Deze man vormt onderhand echt een gevaar voor de samenleving (in België en Frankrijk voorzeker).

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties