Minister van Nieuwenhuizen: 'Lelystad Airport komt er gewoon! Oh, en Schiphol blijft groeien. Wat nou klimaat!'

Minister van Nieuwenhuizen: 'Lelystad Airport komt er gewoon! Oh, en Schiphol blijft groeien. Wat nou klimaat!'

Hier kan ik nou echt van genieten.

In een redelijk uitgebreid interview met de Volkskrant laat minister van Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen weten dat GroenLinks nul op het rekest krijgt om a) Lelystad Airport af te zeggen en b) verdere groei van Schiphol tegen te houden. Lelystad Airport komt er gewoon, en als er economisch reden is voor Schiphol om te groeien zal dat gebeuren. Dat is namelijk alleen maar goed voor ons land.

Met een weldenkend kabinet zou je zoiets totaal niet verbazingwekkend vinden, maar in dit geval is dat anders. Ditzelfde kabinet duwt ons immers allerlei onzinnige en dure maatregelen door de strot die zogenaamd bedoeld zijn om 'klimaatverandering' tegen te gaan. Maar als het over deze vliegvelden gaat doet dat er opeens niet meer toe:

"Het ­tegengaan van klimaatverandering heeft geen enkele zin als praktijken zich vervolgens verplaatsen naar elders, waar het misschien alleen nog maar beroerder van wordt. Daar moet je rekening mee houden. Luchtvaart is bij uitstek internationaal, dat moet je wereldwijd aanpakken."

Of, zoals de NOS het samenvat:

"Het klimaat is er niet mee gediend als mensen vanuit België of Duitsland vertrekken."

Hilarischer dan dit wordt het niet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties