WNL-kijkers benoemen FVD'er Henk Otten grote winnaar van Eerste Kamer-lijsttrekkersdebat

WNL-kijkers benoemen FVD'er Henk Otten grote winnaar van Eerste Kamer-lijsttrekkersdebat

Maar: slechts een paar duizend mensen hebben de tijd genomen om te stemmen.

Gisteren was er, zoals iedereen welbekend, het befaamde Eerste Kamer-lijsttrekkersdebat. Het was vooral een spektakelshow voor politiek geobsedeerden: qua charisma én inhoud was er niet zo heel veel leuks te zien voor de gewone kijker. Maar goed, de Eerste Kamer doet er wel degelijk toe, en dus is het ook belangrijk dat zulke debatten gehouden worden. Oh, en dat die door u gekeken worden.

Hoe dan ook, na het debat opinieerde onze eigen Teunis Dokter dat Forum voor Democratie-lijsttrekker Henk Otten hem wat tegenviel. De zakenman die nu ook carriere in de politiek wil maken -- als actieve politicus, achter de schermen was hij natuurlijk vanaf dag één al één van de belangrijkste mensen bij FVD -- oogde "gespannen." Hij zat "voorover gebogen op het puntje van zijn stoel," was "vaak niet in staat het woord tot zich te nemen," en begon tweemaal "over immigratie terwijl de stelling daar geen directe aanleiding toe gaf."

Nou, goed nieuws voor Otten (en zijn kompanen van FVD): de WNL-kijker dacht dat anders over. In een peiling die de quasi-rechtse omroep achteraf hield werd Otten namelijk uitgeroepen tot de grote winnaar van het debat. Hij kreeg maar liefst 60 procent van de stemmen. Zijn procentuele voorsprong op de nummer twee, PvdA-zot Mei Li Vos, was gigantisch aangezien zij genoegen moest nemen met een magere 9,4 procent.

Goed nieuws natuurlijk voor Forum voor Democratie. Het is weliswaar een nieuwe partij, maar Baudet, Hiddema én Otten willen eerst en vooral serieus genomen worden. Falen in een debat -- in ieder geval in de ogen van de kijker -- zal door hen ervaren worden als een dúbbele nederlaag.

Het tegengestelde is dus waar, blijkens de peiling van WNL. Misschien dat Otten gespannen overkwam, maar veel kijkers zijn blijkbaar bereid om hem dat te vergeven. Misschien is dat niet eens zo gek, FVD is immers een partij van niet-politici. Het kan in dat opzicht zelfs contraproductief zijn om al te gelikt over te komen als je die partij vertegenwoordigt.

Dat gezegd hebbende is er wel een enorme 'maar': er stemden minder dan 3.000 mensen. Voor de vlag uitgaat bij FVD zullen ze dat in gedachten moeten houden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties