Knettergekke 'terrorisme-expert' Beatrice de Graaf: 'Geef aanslagen gewoon minder aandacht!'

Geen categorieaug 24 2017, 19:00
Ja, want dan verdwijnt het vast vanzelf!
's Lands meest nutteloze terrorisme-expert, Beatrice de Graaf, heeft weer eens bewezen die titel allesbehalve te verdienen. Van iemand die de naam 'terrorisme-expert' mag dragen, zou je na een aanslag toch verwachten dat die keurig de motieven - lees: radicale Islam - erachter benoemt en misschien wel belangrijker: zegt welke maatregelen we er in hemelsnaam tegen moeten treffen.
Nou, dat kun je bij deze linkse dame allemaal op je buik schrijven, niets daarvan. Inmiddels hebben we geen experts meer nodig om te weten dat de enige juiste optie die ons rest - en veel eerder hadden moeten nemen - het weren van potentieel gevaarlijke moslims is, maar mevrouw komt met een heel ander voorstel: geef aanslagen simpelweg geen aandacht meer.
Nouja, geen aandacht? Wel een beetje - anders zat ze zonder werk hè - maar niet teveel. Zeg maar net genoeg dat zij er nog wat over kan komen vertellen tijdens een goedbetaalde sessie bij een praatprogramma, maar niet genoeg om mensen bang te maken. Het is immers niet alsof we ergens bang voor moeten zijn, toch? Alsof er een enorme groep extremisten eropuit is om ons en onze cultuur naar het hiernamaals te sturen? Het idee alleen al. Als het aan haar ligt moet het allemaal wat droger qua berichtgeving:

Terrorisme-expert Beatrice de Graaf adviseert niet te veel aandacht te geven aan terrorisme. "Het is, hoe gruwelijk ook, meer van hetzelfde. Laat het dan maar een keertje naar pagina 3 gaan, zonder die foto's."
Op dat punt is zij het helemaal eens met de woorden van Volkskrant-columnist Arnon Grunberg, die in zijn krant schrijft dat terrorisme profiteert van alle aandacht die wij eraan geven.

Ahja, daar hebben we het weer hoor: het aloude, favoriete argument van links dat 'terroristen aandacht willen'. Tuurlijk willen ze dat, maar er is iets anders wat ze nog meer dan dat proberen te bereiken met aanslagen, iets wat je natuurlijk helemaal niet zou verwachten. Hier komt het: ze willen zoveel mogelijk mensen doden. Ik weet dat dat misschien als een verrassing komt bij de linkse medemens, maar zo is het helaas. Daarbij maakt het ze echt niet uit of ze nou aandacht krijgen of niet. Een dode ongelovige blijft een dode ongelovige, en de Almachtige heeft geen televisie nodig om te controleren of die inderdaad dood is, aldus de denkwijze van de extremist.
Pijnlijk genoeg geeft De Graaf zelf al voer om haar bewering moeiteloos onderuit te halen:

De Graaf voegt daaraan toe dat terroristen altijd de gruwelijkheid van hun vorige aanslag moeten overtreffen om dezelfde mate van aandacht te bereiken. Volgens haar laten landen als Groot-Brittannië en Israël zien hoe je beter om kunt gaan met aanslagen. "Dat soort landen zijn eraan gewend, aanslagen hebben daar geen groot effect meer."

Natuurlijk is dat alleen maar waar in een andere wereld: er vinden helaas nog genoeg aanslagen plaats in Israël en het Verenigd Koninkrijk, of ze er nou aandacht aan geven of niet. Sterker nog: de enige rem op terreur in Israël is de keiharde aanpak die ze hier ook wel eens zouden mogen toepassen.
Mijn advies luidt dan ook: geef terrorisme vooral zoveel mogelijk aandacht, zodat de wereld zo snel mogelijk beseft waar het mee te maken heeft. Toen de gruweldaden, zodat we zo snel mogelijk zeggen: 'hier moeten we iets tegen doen'. Alleen dan helpen we islamistische terreur de wereld uit!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten