Koen Everink is dood

Geen categoriemaa 04 2016, 15:00
Zakenman Koen Everink, die een belangrijke rol speelde in het proces tegen Badr Hari, is dood.
Nederland maakte voor het eerst kennis met zakenman Koen Everink toen Badr Hari hem helemaal in elkaar sloeg in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation 2012. De Marokkaanse-Nederlandse prijsvechter werd daar in oktober 2015 voor veroordeeld. Hij kreeg 2 jaar gevangenisstraf, waarvan 10 maanden voorwaardelijk.
Niet iedereen nam dat Everink in dank af. Volgens ingewijden werd hij namelijk al enige tijd bedreigd: uit Marokkaans-Nederlandse hoek natuurlijk. Volgens De Telegraaf waren de bedreigingen zo ernstig dat hij mogelijk enige tijd beveiligd werd.
Vanochtend werd Everink dus dood aangetroffen in zijn woning.
Volgens mensen uit zijn omgeving houden zij er ernstig rekening mee dat Everinks dood het gevolg is van een wraakactie of een roofoverval - of, natuurlijk, een mix.
Interessant genoeg zegt advocate Bénédicte Ficq, die Badr Hari vertegenwoordigt, dat ze het afschuwelijk en schokkend vindt dat Everink dood is. Het lijkt me duidelijk dat in ieder geval een deel van de achterban van de vechtsporter daar net een beetje anders over denkt. Anders hadden ze hem immers niet bedreigd.
Natuurlijk zouden wij nooit -- nooit! -- zomaar suggereren dat Everinks dood ongetwijfeld verband houdt met de zaak tegen Badr Hari. Daar is op dit moment geen bewijs voor. Maar opmerkelijk is het wel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten