VIDEO: Koeweitse held doet gewaagde uitspraak: 'Arabieren zouden juist moeten samenwerken met Israël!'

Geen categorienov 23 2017, 20:00
Niet iedereen in de Arabische wereld is een doorgewinterde antisemiet, laat deze Koeweitse schrijver zien.
Joden en moslims, Israëli's en Arabieren: het is doorgaans niet bepaald de beste combinatie. Als sinds de heroprichting van de Joodse staat in 1948 is het een kwestie waar letterlijk oorlogen over zijn gevoerd, en waarvoor Arabische haatbaarden zich nog steeds met alle liefde opblazen. De boodschap die talloze Arabieren verkondigen is duidelijk: Israël is een bezettingsmacht, niet legitiem, moet nooit erkend worden en het liefste worden als joden in de Middellandse Zee gekieperd.
Dat stemt niet bepaald gerust, maar gelukkig zijn er ook nog zielen in de Arabische wereld die niét zo vijandig tegen de enige democratie van het Midden-Oosten aankijken. Sterker nog: héél soms worden er zelfs uitspraken gedaan die zó onpopulair zijn dat ze vanaf nu maar beter kunnen uitkijken op straat. Zo ook de Koeweitse auteur Abdullah al-Hadlaq, die op bezoek was bij Al-Ray TV, een Koeweitse tv-zender. Hij was daar uitgenodigd om in debat te gaan over Israël: wat is het eigenlijk, en hoe moeten Arabieren ermee omgaan?
Aangezien het - daar tenminste - überhaupt niet gezegd is dat Israël wel een echte staat is, begon het gesprek daar. "Is het een staat? Een groep? Een terroristische organisatie? Een entiteit?" vroeg de interviewer zich af. Waarop al-Hadlaw stellig antwoordde:

"Of je het nu leuk vindt of niet, Israël is een onafhankelijke, soevereine staat. Het bestaat en is lid van de Verenigde Naties, en de meeste vredelievende en democratische landen erkennen het. De groep landen die Israël niét erkent bestaat uit onderdrukkende, tyrannieke landen."

"Noord-Korea bijvoorbeeld erkent Israël niet", vervolgt hij, om maar even duidelijk maken in wat voor hoogstaand gezelschap de meeste Arabische landen zich bevinden. Goed, je zou op basis van bovenstaande nog kunnen concluderen dat hij hier slechts een pragmatische lijn volgt: Israël bestaat en we moeten dat maar accepteren. Nou, niet dus: hij gaat verder met een betoog waarin hij duidelijk maakt waarom elke moslim de Joodse staat zou moeten erkennen en Israël allesbehalve een 'plunderende entiteit' is:

"Koranvers 5:21 bewijst dat de Israëli's recht hebben op het Beloofde Land. Toen Mozes zijn volk vertelde dat ze naar het land dat Allah hen beloofd had moest gaan, gaf Allah het hen, en de plunderden het niet."

Maar dat is slechts het religieuze perspectief. Ook het zijn van een Arabier is volgens al-Hadlaq geen enkel probleem als het gaat om het erkennen van Israël. Sterker nog: Arabische landen hebben er alleen maar baat bij om samen te werken met Israël. Hij stelt een Arabisch-Israëlisch-Amerikaans verbond voor tegen de échte vijand van de Arabieren: Iran en het Libanese Hezbollah. Hoewel je je afvraagt of dat echt heel wenselijk is, maakt hij hier wel een prima vergelijking: Israël wil enkel het kleine stukje land hebben waar ze milennia geleden ook al woonden, terwijl het imperialistische Iran alsmaar haar invloed in de regio probeert uit te breiden.
'Maar is het dan geen probleem dat de Israëli's het Palestijnse land bezetten?' stamelt zijn debatpartner nog. En daarop volgt de echte knock-out voor de die hard antisemieten:

"Er is helemaal geen bezetting. Er is enkel een volk dat terugkeert naar het land wat haar beloofd is. Bent u zich er wel van bewust dat de geschiedenis van de Israëli's stokoud is en teruggaat tot ver voor die van de Islam? Wij moslims moeten dan ook erkennen dat Israël recht heeft op dat land en dat ze het zeker niet geplunderd hebben."

En die arme Palestijnen dan? Tsja:

"Toen Israël in 1948 gesticht werd, was er helemaal geen staat 'Palestina'. Die naam bestond niet. Er leefden allerlei gemeenschappen in de Arabische landen: Kanaänieten, Amalekieten en een hele hoop andere namen. Er was dus geen staat genaamd 'Palestina', dat wil ik benadrukken."

En daar valt niets tegenin te brengen. Ik zou dus zeggen: bekijk de hele video zelf nog eens, en geniet van de waarheid!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten