Komt het Pokémonlied in de Top 2000? Tienduizenden Nederlanders willen niets liever

Geen categorienov 18 2015, 18:00
Tienduizenden Nederlanders willen de nostalgische introsong van Pokémon in de Top 2000 helpen.
Pokémon. Een hele generatie Nederlanders is opgegroeid met het razend populaire Japanse kinderprogramma. Vooral het introlied van de serie doet tienduizenden jonge Nederlanders met weemoed terugdenken aan hun kindertijd. Pokémonkaarten, flippo's, gezellig op de bank naar een nieuw avontuur van Ash en Pikachu kijken ... al die prachtige herinneringen komen in één klap terug bij het beluisteren van de Pokémon theme song:
https://www.youtube.com/watch?v=NcfdoSuC6MI
Als je in de jaren '90 bent geboren, is de kans groot dat je de lyrics haast instinctief begint mee te zingen. En wat student Wisse ten Bosch ligt, verdient het lied daarom een plek in het belangrijkste muziekoverzicht van Nederland: de Radio 2 Top 2000. Om zijn actie te promoten, heeft de 23-jarige Delftenaar een speciale Facebookpagina opgezet. Over de Top 2000 schrijft hij:

In deze lijst der lijsten staan de populairste platen aller tijden. Er is alleen één probleem: de Pokémon Theme Song heeft er tot nu toe nooit in gestaan! En dat terwijl dit nummer vanaf de eerste noten bij een hele generatie een gevoel van nostalgie en geluk teweeg brengt, en uit volle borst wordt meegezongen. Dit kan zo niet langer: in 2015 gaat Pokémon debuteren in de Top 2000!

Op 20 november gaan de stembussen voor de Top 2000 open, en het plan is dat iedereen dan bij de vrije keuze Jason Paige - Gotta Catch 'em All zal invullen. Op Facebook hebben al meer dan vijftigduizend mensen aangegeven van plan te zijn om mee te werken aan het initiatief, dus het kan haast niet anders of we zullen voor de jaarwisseling het nostalgische lied op Radio 2 kunnen horen.
Naast de massale enthousiaste reacties, is er ook wat kritiek. Sommigen menen dat het Pokémonlied dan wel nostalgisch is, maar geen goede muziek. En er is nog iets dat roet in het eten kan gooien. De reglementen van de Top 2000 stellen namelijk dat het verboden is om via dit soort acties nummers hoog te laten scoren:

Het beïnvloeden van de uitslag door georganiseerde acties via de media (o.a. print, social media) of georganiseerde acties die op andere manieren uitgevoerd worden om een bepaald nummer hoog in de Top 2000 te krijgen is niet toegestaan. Indien sprake is van dergelijke beïnvloeding behoudt Radio 2 zich het recht voor deze stemmen ongeldig te verklaren.

Oei. De tienduizenden Nederlanders die op Facebook hun enthousiasme voor het initiatief tonen, hopen dat Radio 2 met de hand over het hart zal strijken en het jeugdsentiment-opwekkende lied tóch in hun muziekoverzicht zal opnemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten