Kongolees-Italiaanse Europarlementariër Cécile Kyenge eist actie tegen PVV'er Marcel de Graaff: hij zou een haatzaaier zijn

Kongolees-Italiaanse Europarlementariër Cécile Kyenge eist actie tegen PVV'er Marcel  de Graaff: hij zou een haatzaaier zijn

"Zijn speech was duidelijk gebaseerd op islamofobische retorica."

De in Kongo geboren genaturaliseerde Italaanse Europarlementariër Cécile Kyenge wil dat het Europees Parlement actie neemt tegen haar collega van de PVV, Marcel de Graaff. Volgens mevrouw de 'democrate' (ja echt, ze zit voor de 'democraten' in het parlement) is hij namelijk schuldig aan het verspreiden van "islamofobie" en "het verspreiden van haat" jegens moslims.

Kyenge is boos op De Graaff omdat die gisterochtend in een debat stelde dat de massa-immigratie van moslims Europa terugwerpt naar de middeleeuwen. Daarnaast beweerde hij dat het woord islam zelf 'de definitie is van ongelijkheid tussen man en vrouw, polygamie, kindhuwelijken, slavernij en eremoorden.'

[caption id="attachment_199696" align="aligncenter" width="640"]Cécile Kashetu Kyenge wil dat Marcel de Graaff bestraft wordt door het Europees Parlement. Bron: EU2017EE Estonian Presidency / Flickr. Cécile Kashetu Kyenge wil dat Marcel de Graaff bestraft wordt door het Europees Parlement. Bron: EU2017EE Estonian Presidency / Flickr.[/caption]

Natuurlijk ging De Graaff veel te ver. De man probeert duidelijk Geert Wilders na te bootsen en doet er zelfs een schepje bovenop. Heel nuttig is dat niet, maar goed, we hebben de vrijheid van meningsuiting. Als meneer achterlijke uitspraken wil doen staat hem dat vrij.

Zou je denken. Mevrouw Kyenge denkt daar namelijk heel anders over. "Zijn speech was duidelijk gebaseerd op islamofobische retorica," zegt zij. Dat klopt, niemand die het daarmee oneens kan zijn. Dat is vervelend en het is zéker reden om hem te bekritiseren. Helaas ging Kyenge daarna zélf de fout in:

"Dat is onaanvaardbaar gedrag voor een lid van het Europese Parlement. Racisme en vreemdelingenhaat zijn directe inbreuken op de principes van vrijheid, democratie, respect voor mensenrechten en de rechtsstaat. We moeten allemaal onverdraagzaamheid bestrijden en rekenen erop dat u tot actie overgaat."

Die "u" waar ze het over heeft is de voorzitter van het parlement, de Portugees Tajani. Wat haar betreft moet die De Graaff schorsen of een forse boete geven. Ze stuurde haar oproep aan het adres van de voorzitter naar bijna al haar collega's in het Europees Parlement. In no time steunden 40 andere europarlementariërs haar eis.

En dat zegt eigenlijk alles over het democratische gehalte van het Europees Parlement. Ze zijn daar heel erg voor de vrijheid van meningsuiting als je maar dingen zegt waar de politiekcorrecte bovenklasse het mee eens is. Zeg je iets waar zij aanstoot aan nemen, dan komt die vrijheid per direct te vervallen en mag je God op je blote knieën danken als je geen boete van duizenden euro's aan je broek krijgt. Maar ondertussen heeft datzelfde Europees Parlement dus wel kritiek op Viktor Orban, Vladimir Poetin en Xi Jinping.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties