Korpschef krijgt weinig vertrouwen van eigen politiemensen

Korpschef krijgt weinig vertrouwen van eigen politiemensen

Korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie haalt zich de irritatie van z'n eigen mensen op de hals. Hij zou zich te weinig inzetten voor een goed cao. Via RTL Nieuws.

De politieleiding van Rotterdam waarschuwt Akerboom via de Telegraaf. De hoge werkdruk blijft maar stijgen en is nu een irritatiefactor geworden voor de politiemensen, die dit uiten richting hun Korpschef.

Agenten in het hele land schreven hier en daar al geen bekeuringen meer uit als vorm van protest. En neem het ze eens kwalijk, je leven in de waagschaal leggen voor een flut loontje, uitgekafferd worden in de Randstad omdat je de orde moet bewaken, overladen worden met papierwerk omdat één of andere baas zich graag wil indekken, om nog maar te zwijgen over de spreekwoordelijke 'shitstorm' wanneer een agent z'n wapen trekt! Dan is het land te klein en wordt de agent in kwestie gekielhaald door het hele juridische systeem om er zeker van te zijn dat het echt (écht ééécht) niet anders kon.

Heel goed van die agenten dat ze hun ongenoegen blijven uiten en op nette wijze hun gebrek aan vertrouwen kenbaar maken. Of korpschef Akerboom hier ook wat mee gaat doen betwijfel ik ten zeerste, die krijgt gewoon een ander baantje als de agenten achter blijven met een loonsverhoging van een procent.

Amsterdam is 's nachts al een onhoudbare omgeving geworden waar de veiligheid niet kan worden gegarandeerd en hulpdiensten niet op tijd ter plekke kunnen komen. Wanneer politiemensen wéér bot vangen bij deze onderhandelingen is het goed mogelijk dat zij elders in het land hun taken ook terugschroeven waardoor je een vergelijkbare situatie als in Amsterdam krijgt, zij het om een andere reden. Akerboom heeft in ieder geval iets te bewijzen dus.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties