Krakersrellen in A'dam: de laatste stuiptrekkingen van de criminele vriendjes van GroenLinks?

Geen categorieokt 02 2010, 11:30

Huis of auto: de kraker heeft geen respect voor andermans eigendom (foto via)
Vorige week schreef ik hier dat de huizendieven die zich na ingang van het 'kraakverbod' - het verbod op huizendiefstal - verzamelen op het Spui op voorhand opgepakt zouden moeten worden wegens huizendiefstal. Toen was dat licht gechargeerd bedoeld, maar nu, daags na de 'demonstratie', blijkt dat het veel ellende had bespaard: ongeveer 250 huizendieven hebben een spoor van vernielingen achtergelaten in de Amsterdamse binnenstad:

De demonstratie en de daaropvolgende protestmars begon rustig. De boel escaleerde echter toen een groep krakers een pand in de Spuistraat wilde kraken. Ze gooiden stenen naar de politie en beschadigden auto's. De Mobiele Eenheid voerde daarop in de Spuistraat en Paleisstraat charges uit. Om de krakers uiteen te drijven werd traangas gebruikt. Elf relschoppers werden gearresteerd. Ook zijn er mensen gewond geraakt [waaronder twee agenten, zie link - B.].

Ze trokken stenen uit de straat, beschadigden auto's, vuilniszakken werden uit elkaar getrokken en er woedden brandjes, gevoed door onder meer stukken hout. In de Spuistraat lag een auto op zijn kant.

Dit is dus het werk van die vaandeldragers der Nederlandsche cultuur waar Linda Voortman, Tweede Kamerlid namens GroenLinks, gisteren op de VARA-website nog de loftrompet over stak:

Redenen voor de indieners van de kraakwet zijn – in de retoriek van de VVD – dat 'krakers af dienen te blijven van het eigendom van een ander'. Ook zou de kraakbeweging de afgelopen jaren verhard zijn, waardoor er een toename van criminaliteit te bespeuren zou zijn rondom kraakpanden. De kraakwet moet hier een einde aan maken.

GroenLinks en diens jongerenorganisatie DWARS bestrijden dit uitgangspunt. Kraakpanden zijn vaak broedplekken voor creatieve culturele en maatschappelijke activiteit.

Kijk, zo kennen we GroenLinks weer: kop in het zand en stug het eigen wereldbeeld blijven herhalen - zou ze zelf nog wel geloven wat ze zegt? Zou ze ook geloven dat de huizendieven 'geprovoceerd' werden door de politie - en hen dus eigenlijk geen enkele blaam treft? Zou ze meegaan in het verhaal dat de stenen uit de straat zijn getrokken ter 'verdediging' tegen de politie? En hoe staat GroenLinks tegenover kreten als 'Vecht voor de solidariteit, met alle middelen!'?
Zomaar wat vragen die uiteraard nooit beantwoord zullen worden, omdat ze nooit door de MSM aan GroenLinks, lieveling van de MSM, gesteld worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten