Kranige 110-jarige man deelt zijn geheim met de wereld: hoe kon hij zo oud worden?

Kranige 110-jarige man deelt zijn geheim met de wereld: hoe kon hij zo oud worden?

Hoe word je maar liefst een eeuw en een decennium oud? De in 1905 geboren Mark Behrends weet wel hoe.

Bijna iedereen droomt ervan om bijzonder oud te worden. Zo ook Mark Behrends, die vorige week maar liefst 110 kaarsjes mocht uitblazen en zichzelf één van de alleroudste mannen van deze wereld mag noemen. Omringd door naar schatting maar liefst vijftig tot vijfenzeventig familieleden maakte Behrends er een fantastische dag van: want ook al had hij er meer dan honderd verjaardagen opzitten.. het blijft één van de hoogtepunten van het jaar.

En wat alle aanwezigen toen onmiddellijk opviel, was eigenlijk hoe kwiek de man nog is. Inderaad: Behrends oog namelijk nog goed. Hij woont nu weliswaar in een verzorgingsshuis, maar heeft nog auto gereden tot maar liefst z'n 106e. Tot zijn tachtigste was hij een conciërge en ook nu kwijnt de man niet weg achter de geraniums, maar is hij nog steeds met vanalles in de weer.

Maar hoe word je zo oud, op zo'n prachtige manier? Sporten? Fruit eten? Vitaminenpillen slikken?

Nee, niks van dat alles. Behrends heeft een heel bijzonder advies, wat je wellicht niet zou verwachten. Zijn dochter Lois Bassinger verklapt het geheim:

"Het vertelt altijd iedereen dat de reden dat hij zo lang leeft is dat hij elke dag om stipt drie uur 's middags een blikje bier leegdrinkt. Hij heeft altijd grappen gemaakt over dat dat zijn 'medicijn' is, want hij neemt maar heel weinig medicijnen."

En wat Bahrends dan drinkt?

"Wat er maar beschikbaar is."

Al schijnen dít zijn topfavorieten te zijn:

miller-high-life-beer-india
Je weet bij deze dus wat je te doen staat wat je moet doen als je net zo oud wil worden als Behrend: neem vooral nog een biertje! Maar niet teveel hè?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
ouderen bier

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer