Krankzinnig: Syrische 'vluchteling' die man neerstak en "Allah!" riep krijgt maar twee jaar

Geen categoriefeb 10 2017, 10:00
De schijnveroordeling van een Syrische migrant die in een Duitse bus een man neerstak laat maar weer eens zien hoe erg Europese landen gefaald zijn in vrijwel alles wat ze doen de laatste jaren.
De waslijst aan dingen waarin Europa, maar ook de Europese landen afzonderlijk, rampzalig heeft gefaald de afgelopen jaren is lang, maar het immigratiebeleid steekt er toch wel met kop en schouders bovenuit. En ja, dat zeg ik na jarenlang financiëel doormodderen zonder met echte oplossingen te komen voor wanbetalende landen die de hele wereldeconomie op zijn kop zetten.
Die economie herstelt zich onder de juiste omstandigheden echter wel weer: daar hoeven we ons op de lange termijn minder druk over te maken dan over onze normen en waarden. Die vlakken namelijk elke dag langzaam maar zeker af, zonder een kans om die ooit écht in ere te herstellen. Het is vanzelfsprekend dat zulke dingen nu eenmaal veranderen door de tijd heen, maar dat bespoeden we op dit moment zelf wel ernstig - en dan in negatieve wijze - door massaal mensen binnen te halen die niet of nauwelijks met onze Westerse samenleving te vereenzelvigen vallen.
Het recentste voorbeeld: een zogenaamde 'vluchteling' uit Syriër die in Duitsland met alle goede wil van de wereld is opgenomen en zich vervolgens verrassenderwijs tegen zijn gastheer - of moet ik zeggen, gastvrouw - gekeerd heeft. Omar A. stond deze week terecht om wat hij eind 2015 uithaalde in een bus van Berlijn naar Milaan. Daar begon hij, volgens getuigen zonder enige aanleiding, voor zover die al zou kunnen bestaan, in te steken op een slapende passagier voor hem. Daarbij riep hij - je zou het toch niet verwacht hebben! - luidkeels "Allah!" totdat zijn medepassagiers hem gelukkig konden overmeesteren.
Dat lijkt een duidelijke zaak, maar volgens de Duitse rechter die liever blind blijft voor de werkelijkheid was er "geen motief aan te duiden". Hij gaat er dan ook vanuit dat het hier gaat om de zoveelste 'verwarde man'. Waar o waar hebben we dat eerder gehoord?
Ook de straf, voor zover je het verblijf in een luxe Duitse gevangenis al een straf kunt noemen, is een regelrecht lachertje: twee jaar en een paar maanden, waarna hij gewoon weer vrolijk zal mogen rondhuppelen in Duitsland. Wat een veilig idee toch weer!
Het fijnste van allemaal: hij is hier natuurlijk niet alleen gekomen, maar heeft al zijn waarschijnlijk eveneens verwarde vrienden meegenomen die ons misschien ook nog zullen verblijden met hun liefdevolle daden. Grappig: volgens mij is er geen land met een hoger percentage aan verwarde mannen dan Syrië, als ik er zo over nadenk. Wat een toeval toch weer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten