Kritiek van veteranen! Strandfeest Bevrijdingsdag op D-Day strand toch niet zo'n goed idee

Geen categoriejul 28 2018, 14:00
Nederlandse organisatoren van een Bevrijdingsconcert dat op 6 juni 2019 zou plaatsvinden, luisteren naar de kritiek vanuit Engelse veteranen. Via het AD.
Ach kijk, er is ook nog goed nieuws te vinden waar respect de boventoon voert. Een aantal Nederlandse organisatoren waren van plan om volgend jaar een Bevrijdingsconcert te geven op 6 juni, de dag waarop de geallieerde invasie van 1944 plaatsvond, D-Day. Dit zou dan 75 jaar na de invasie zijn en symbool moeten staan voor de vrijheid waar zoveel soldaten voor zijn gesneuveld.
Er kwam echter flink wat kritiek vanuit Engeland het Kanaal overwaaien. Want wat blijkt, veel Engelse veteranen vinden het ongepast en respectloos om een feest te geven op een strand (Sword Beach) waar zo'n 700 van hun kameraden zijn gesneuveld. Liberty Concert, de organisatie achter het Bevrijdingsconcert, gaf vrij snel gehoor aan de kritiek. Een alternatieve locatie moet nog volgen maar wel is duidelijk dat er geen feestende menigte op het strand zal zijn.
Het idee is in alle waarschijnlijkheid met de beste bedoelingen tot stand gekomen maar viel dus totaal in verkeerde aard bij de overlevenden van die brute strijd. De organisatie leek het een goede manier om jongeren naar zo'n locatie te trekken zodat ze zich meer betrokken zouden voelen bij wat zich daar heeft voltrokken. Het is dan ook ontzettend netjes dat deze misser zo snel mogelijk gecorrigeerd wordt en het getuigt van respect naar de veteranen in het Verenigd Koninkrijk. Klasse!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten