Kuyt: 'De ervaren jongens hebben een voortrekkersrol'

Geen categoriesep 08 2014, 11:00
Oranje.
De meest ervaren spelers van Oranje - Robin van Persie, Wesley Sneijder, Dirk Kuyt en Nigel de Jong - hebben onlangs onder het genot van een cappucino met elkaar gesproken over Oranje. De algemene conclusie: zij moeten het team, en dus ook hun jongere medespelers, aan de hand nemen.

„Robin van Persie, Nigel de Jong en Wesley Sneijder en ik hebben met elkaar een kop koffie gedronken en uitgesproken dat we nu vol aan de bak moeten en die jonge jongens gaan meesleuren”, vatte Dirk Kuyt (34) het samenzijn samen. „Wij moeten er met de bondscoaches voor zorgen dat de groep er tegen Tsjechië klaar voor is. We zijn ervan doordrongen dat het niet vanzelf gaat”, benadrukte de 104-voudig international de voortrekkersrol van het kwartet.

Leuk en aardig, maar het echte probleem is de strategie. Dit Oranje is gewoon niet goed genoeg om sterke tegenstanders met 4-3-3 te bestrijden. Dat lukt niet. Misschien nog wel tijdens het kwalificatietoernooi, maar daarna is het over en sluiten.
Daarom: zet gewoon in op 5-3-2. Maak dat het 'nationale Nederlandse systeem.' Ik weet dat Hiddink graag wil aanvallen, maar met deze verdediging kan dat gewoon niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten