Kuzu probeert PVV'er belachelijk te maken met bewerkte video maar zet juist zichzelf voor gek

Geen categorienov 04 2016, 13:12
Wie goed kijkt, ziet precies welk onderwerp de DENK-voorman liever niet wil bespreken.
Dat DENK geen toevoeging is aan de Tweede Kamer, is inmiddels wel duidelijk. De partij heeft niet alleen belachelijke standpunten over Armenen, Israël en de vrijheid van meningsuiting, maar probeert haar tegenstanders ook nog zwart te maken door hun uitspraken te verdraaien en hen te beschuldigen van racisme. Nu heeft de partij van Sylvana Simons het voorzien op PVV'er Harm Beertema.
Harm Beertema is een rustig en bedaard Kamerlid. Hij is niet iemand die maar wat roept om zo in de media te scoren, maar bereidt zijn spreekteksten zorgvuldig voor om zijn standpunt helder naar voren te brengen. Afgelopen woensdag betoogde hij in de Kamer dat het islamitische onderwijs in Nederland moet worden afgeschaft. Niet alleen worden er normen en waarden verkondigd die rechtstreeks indruisen tegen de Nederlandse rechtstaat, ook de kwaliteit van het onderwijs is vaak ver onder de maat.
DENK daarentegen is natuurlijk een groot voorstander van islamitische scholen, en probeert Beertema daarom in een kwaad daglicht te stellen. Tijdens het Kamerdebat beet Kuzu het PVV-Kamerlid toe dat hij een verstoord mensbeeld zou hebben, en geen idee zou hebben wat er op islamitische scholen gebeurt. Dat Beertema meerdere islamitische scholen heeft bezocht en dus prima weet wat de situatie is, maakt Tunahan Kuzu natuurlijk niets uit: het gaat hem puur om het scoren, en daarom zette hij een filmpje van zijn woordenwisseling met Beertema op zijn Facebookpagina:
[video width="1280" height="800" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/11/Tunahan-Kuzu_1059003100864984.mp4"][/video]
Er is alleen een probleem met de video: er is zwaar in geknipt en geplakt. Dat zie je aan de ondertiteling – op meerdere punten in de video geeft de ondertiteling aan dat Beertema aan een volgende zin begint, maar dat die zin is weggeknipt. Zo zien we op 15 seconden dat Beertema een opmerking maakt over Gülenscholen – scholen van aanhangers van de geestelijke Gülen. Kuzu is een groot tegenstander van de in Amerika woonachtige Turkse geestelijke, omdat hij achter de mislukte coup tegen Erdogan zou zitten die eerder dit jaar plaatsvond.
schermafbeelding-2016-11-04-om-13-01-26
We zien alleen de ondertiteling, want wat Beertema er nou precies over zei is door DENK uit het filmpje weggeknipt. Zou het soms te pijnlijk zijn voor Kuzu om te worden geconfronteerd met zijn eigen standpunt over Gülenscholen? Toen de coup in Turkije was mislukt, werd niet alleen in Turkije maar ook in Nederland een enorme hetze jegens Gülen-aanhangers op touw gezet. Aanhangers van de omstreden geestelijken kwamen op speciale lijsten te staan, en zelfs hun kinderen werden doelwit: door verschillende Turkse organisaties werden lijsten verspreid van leerlingen van Gülenscholen, waardoor veel bange ouders hun kinderen van school haalden.
Kuzu doet net alsof hij een grote voorstander is van de vrijheid van onderwijs en dat islamitische scholen daarom moeten blijven bestaan. Maar in werkelijkheid stak hij geen poot uit toen zijn eigen achterban een hetze voerde tegen Gülenscholen. Die scholen kunnen kennelijk geen aanspraak maken op de vrijheid van onderwijs, als het aan Kuzu ligt. En Beertema legt de vinger op Kuzu's zere plek. Door een geknipt filmpje op Facebook te zetten, doet de DENK-voorman net alsof hij een verlichte liefhebber van de vrijheid is. In werkelijkheid zet hij juist zichzelf voor gek met de video – wie nauwkeurig kijkt, ziet precies welke onderwerpen DENK liever wil vermijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten