Kwalificatie Grand Prix van Mexico: Max Verstappen zet tweede tijd neer, NET achter Ricciardo

Kwalificatie Grand Prix van Mexico: Max Verstappen zet tweede tijd neer, NET achter Ricciardo

Red Bull domineert.

In de vrije trainingen bleken Daniel Ricciardo en Max Verstappen al erg snel te zijn. Toch waren ze bij Red Bull vandaag ietwat onzeker, niet alleen omdat het mogelijk zou regenen tijdens de kwalificatie, maar ook omdat Ferrari en Mercedes tijdens de kwalificaties altijd net even wat extra vermogen kunnen aanspreken -- een soort van boost -- waardoor ze opeens sneller zijn. Zou dat het geval nu ook zijn? We zouden het zien. Het vertrouwen was groot, maar teambaas Christian Horner hield wel een slag om de arm.

Nou, het resultaat mocht er zijn; Daniel Ricciardo zette de snelste tijd neer en Max Verstappen volgde op slechts 0,026 seconden. We hebben het dus over twee honderdsten. Hartstikke jammer, want we hoopten allemaal dat Max vandaag de jongste pole position sitter ooit zou worden. Dat werd 'm dus niet. In plaats daarvan haalde Ricciardo zijn derde pole position ooit.

De top tien in de kwalificatie:

1. Daniel Ricciardo (Red Bull)
2. Max Verstappen (Red Bull)
3. Lewis Hamilton (Mercedes)
4. Sebastian Vettel (Ferrari)
5. Valtteri Bottas (Mercedes)
6. Kimi Raikkonen (Ferrari)
7. Nico Hulkenberg (Renault)
8. Carlos Sainz (Renault)
9. Charles Leclerc (Sauber)
10. Marcus Ericsson (Sauber)

Natuurlijk is dit geweldig nieuws voor morgen. De Red Bulls zijn altijd sneller in de race dan in de kwalificatie. Dit betekent dat we morgen kunnen hopen op een 1-2tje van de Oostenrijkse renstal. Nu hopen dat Max dan wél sneller is dan zijn teamgenoot. Onmogelijk is dat zeker niet; hij was dit hele weekend sneller dan Ricciardo, die uiteindelijk alleen in de laatste kwalificatieronde het voordeel genoot. Een 'superronde' voor hem, en hij was minstens net zo verbaasd als de kijker.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties