Synagoge-terrorist Robert Bowers was vaste klant op 'alternatief sociaal media-kanaal' Gab

Geen categorieokt 27 2018, 20:00
Schokkend of niet.
Ik zal het maar eerlijk bekennen: enige tijd geleden 'probeerde' ik het op Gab. Niet zo gek, want Twitter leek op dat moment van zins om alle normale conservatieven en rechtsliberalen langzaam te bannen. Heel normale rechtse commentatoren moesten het oneens gelden. Voor ze het wisten verloren zij hun "verified user" status en werden ze zelfs geband.
Helaas bleek Gab bepaald geen goed alternatief. Er zaten een paar interessante mensen op, maar ik zag al snel dat het eerst en vooral bevolkt werd door antisemitische en anti-islamitische neo-nazi's. Daar had ik geen zin in. Daarom haalde ik mijn account weg. Dahaag, Gab. Dahaag antisemieten en andersoortige racisten.
Gezien mijn ervaringen op dat 'platform' verbaast het me totaal niet dat synagoge-terrorist Robert Bowers er een veel geziene 'gast' was.
https://twitter.com/loisbeckett/status/1056226522221096960
Natuurlijk moeten we niet net doen alsof iedere Gab-gebruiker een moordzuchtige neo-nazi is. Dat is niet zo. Er zitten zeker enkele verdwaalde zielen op dat netwerk die er alleen zijn omdat ze Twitter beu zijn. Maar toch. Toch is het een zoveelste teken dat Gab in zijn algemeenheid bepaald geen prettig platform is.
Sterker nog, eigenlijk is het eerst en vooral een broedplaats van extremisme. Niet van de extreem-islamistische soort, nee, maar wel degelijk van de neo-nazi soort. En die variant van het extremisme is geen haar beter dan het eerste soort.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten