Vreselijke aanslag in synagoge VS: 'Minstens 8 doden en 3 agenten zijn gewond geraakt'. Verdachte is 'Trump-hatende antisemiet'

Vreselijke aanslag in synagoge VS: 'Minstens 8 doden en 3 agenten zijn gewond geraakt'. Verdachte is 'Trump-hatende antisemiet'

In een synagoge in Pittsburgh, in de staat Pennsylvania, heeft een gek een bloedbad aangericht. Minstens 11 mensen zijn geraakt door de schutter, die zelf gewond werd afgevoerd door de politie.

Vreselijk nieuws uit Amerika: een idioot heeft daar een vreselijke ravage aangericht in een synagoge in Pittsburgh. Volgens de plaatstelijke tv barricadeerden sommige synagoge-gangers zich in het gebouw. Hoewel het niet precies bekend is hoeveel mensen er gewond zijn geraakt spreken Amerikaanse media over minstens 12 gewonden, waarvan 7 doden. Eén van de gewonden zou de schutter zijn.

President Trump tweette toen de aanslag plaatsvond al dat mensen in de omgeving van het bloedbad buitengewoon voorzichtig te werk moesten gaan omdat de schutter op dat moment nog actief was:

Volgens verschillende twitteraars zou de dader, die nu dus gearresteerd is, onder meer "alle Joden moeten dood!" geroepen hebben:

Er wordt zelfs al een mogelijke verdachte naar voren geschoven door Amerikaanse twitteraars. Het zou gaan om een Trump-hatende antisemiet genaamd Robert Bowers. Bowers tweette in het verleden onder meer dat er "geen MAGA is zonder een joodse plaag." "Kike" is overigens een bijzonder beledigend woord voor 'joden.'

UPDATE:

De identiteit van de verdachte wordt bevestigd door KDKA:

UPDATE II:

En Trump laat weten dat de situatie nog erger is dan aanvankelijk gedacht:

UPDATE III:

Ook Fox News bevestigt de identiteit van de schutter. Die onzekerheid is dus weggenomen. Het gaat 100 procent zeker om de Trump-hatende antisemiet Robert Bowers:

UPDATE IV:

Er is ook meer bekend (indien dat nog nodig was) over de motieven van terrorist Bowers. Hij is een neo-nazi pur sang die onder meer antisemitische flyers uitdeelde in zijn buurt. Blijkbaar vond hij dat niet ver genoeg gaan en besloot hij uiteindelijk om zijn hatelijke ideologie in gewelddaden om te zetten.

UPDATE V:

Er worden nu 8 doden gemeld. Vreselijk.

UPDATE VI:

Voor de duidelijkheid, het gaat dus om een Trump-hatende, antisemitische neo-nazi. Laat daar geen misverstand over bestaan. De kogel kwam van extreemrechts:

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties