Vervelend voor Verstappen? Regen verwacht tijdens kwalificatie Grand Prix van Mexico!

Geen categorieokt 27 2018, 18:00
Normaal gesproken zijn ze bij Red Bull als het regent. Nu niet.
Het Algemeen Dagblad bericht dat het tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico, die vanavond om 20:00 uur Nederlandse tijd begint, hoogstwaarschijnlijk gaat regenen. En flink hard ook.
Normaal gesproken is dat goed nieuws voor Red Bull. De Renault-motor van het team komt immers vermogen te kort op Ferrari en Mercedes. In de regen kan het gat met die twee topteams kleiner gehouden worden... of zelfs helemaal teniet worden gedaan. Dat is de theorie tenminste -- die in voorgaande jaren inderdaad klopte, maar dit jaar wat minder.
In Mexico gelden echter andere regels. Het is er heet en het circuit ligt op grote hoogte. Daardoor wordt het vermogensverschil juist al totaal irrelevant. Het gevolg mocht er gisteren dan ook zijn tijdens de vrije trainingen: in beide gevallen waren Max Verstappen en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo meer dan een seconde sneller dan Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel van Ferrari, én dan Lewis Hamilton en Valtteri Bottas van Mercedes. Met name die laatste twee coureurs klaagden steen en been over hun bolide, die gewoon niet in staat leek om de concurrentiestrijd aan te gaan met Red Bull. Niet op dit circuit tenminste.
Een voorname reden daarvoor was de hitte van het circuit.
Helaas lijkt het erop dat het tijdens de kwalificatie koeler wordt. Sterker nog, volgens het AD gaat het dus regenen. Als dat inderdaad het geval is kan het zo maar zo zijn dat de Red Bulls opeens langzamer zijn.
Afijn, we gaan het zien. De laatste 24 uur wordt al hardop gezegd dat Verstappen vandaag weleens de jongste coureur op pole position ooit kan worden. Misschien. Maar dan moet de Red Bull wel op goede wijze reageren op de regen. Is dat niet zo, dan gaat deze wonderschone kans tóch voorbij aan de jonge Nederlander. Dat zou zonde zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten