Laat de terroristen zien dat wij de baas zijn in Europa: ga gewoon op vakantie

Geen categorienov 19 2015, 8:00
Na drie dagen van nationale rouw opent Disneyland Parijs zijn deuren weer voor bezoekers. Hoewel veel mensen zich zorgen maken over meer mogelijke aanslagen laten toeristen zich niet gek maken.
Gelukkig maar.
De Telegraaf sprak met enkele Nederlandse toeristen die naar Disneyland zijn gegaan - dit ondanks de aanslagen van afgelopen vrijdag en de terreurdreiging die nog steeds boven Frankrijk hangt. Mariëlle van Dis, die er met haar hele familie is, legt uit dat ze in Disneyland zijn om de 70e verjaardag van oma te vieren:

"Toen ik de bij de ingang agenten met speurhonden en soldaten met mitrailleurs zag, moest ik wel even slikken. Het voelt een beetje cru om een feestje te vieren terwijl de Fransen rouwen, maar wat is het alternatief? Thuisblijven? Dan geef je de aanslagplegers hun zin."

Dat is het precies. Moslimextremisten plegen aanslagen omdat ze het Westen haten en hun radicale ideologie aan ons willen opleggen - dat klopt. Ze hopen dat doel te bereiken door ons zoveel angst aan te jagen dat we ons niet langer tegen hen verzetten en onze manier van leven opzij schuiven - alleen om hen tevreden te stellen.
Als we ons willen verzetten tegen de Radicale Islam is dat het láátste wat we moeten doen.
Het is logisch dat veel mensen bang zijn en zich zorgen maken, maar dat moet ons er niet van weerhouden om gewoon door te gaan met leven. Sterker nog, als je naar Parijs wilt gaan, doe het dan nu. Op die manier toon je de Fransen dat je hen steunt terwijl je ISIS tegelijkertijd een niet mis te verstane boodschap stuurt: jullie zullen dit nooit winnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten