Labour loopt leeg: joden stappen massaal op vanwege antisemitische Corbyn en zijn vrienden

Labour loopt leeg: joden stappen massaal op vanwege antisemitische Corbyn en zijn vrienden

De Britse Labour-partij verliest een belangrijk deel van haar achterban: sociaal-democratische joden.

Het Nieuw Israëlietisch Weekblad legt uit wat er aan de hand is:

Lord Mitchell is woedend, de winst van Jeremy Corbyn bij de verkiezing om het leiderschap van de Britse Labourpartij is de druppel voor het Joodse Hogerhuislid. Mitchell heeft aangekondigd zijn lidmaatschap van de socialistische partij op te zeggen. Labour kampt sinds de opkomst van Corbyn met een serie antisemitische schandalen. Mitchell hoopte dat een andere leider schoon schip zou kunnen maken, maar van Corbyn heeft hij die verwachting niet. Eerder noemde hij een rapport over antisemitisme binnen de partij al ‘white wash’, het oververven met witte kalk om de ware problemen te verhullen.

De Lord is niet de enige die er zo over denkt. Gideon Falter, voorzitter van de Campaign Against Antisemitism (CAA), is er ook helemaal kapot van dat Corbyn en zijn antisemitische vriendjes het voor het zeggen hebben bij Labour:

"Hoewel vooraanstaande leden moedig hebben gestreden om het tij te keren, is de Labourpartij niet langer een veilige plek voor Britse Joden."

Corbyn en z'n extreemlinkse maatjes haten Israël echt... en eigenlijk geldt datzelfde voor joden in het algemeen. Het Joodse Labourparlementslid Ruth Smeeth werd eerder nog aangevallen door een Corbyn-gek. Sindsdien wordt ze stelselmatig 'yid cunt' (joodse kut), 'gore verrader,' 'agent van de Mossad' en meer van zulks moois genoemd. De mensen die haar zo behandelen zijn stuk voor stuk aanhangers van partijleider Corbyn, die op zijn beurt Hamas en Hezbollah (terroristische organisaties die Israël van de aardbodem willen vegen) stelselmatig 'vrienden' noemt.

Oh, en dan hebben we het nog niet eens gehad over Corbyns bondgenoot Ken Livingstone. Deze verlichte geest roept te pas en te onpas dat Adolf Hitler stiekem een 'zionist' was en dat de holocaust een mythe is die verzonnen is om Israël te laten ontstaan.

Verder liegt het NIW uit:

Ook op lager partijniveau lijkt Jodenhaat inmiddels wijdverbreid: het afgelopen weekend liet een Joods Labourlid op Twitter weten door partijgenoten te zijn geconfronteerd met de beschuldiging dat de strijd om het partijleiderschap van Corbyn een ‘Joods complot’ was. En zondagavond toonde journalist Adam Bienkov op datzelfde medium een pamflet waarin werd opgeroepen de Jewish Labour Movement uit de partij te gooien.

Kortom, joodse links is niet langer welkom bij Labour. Zo antisemitisch is die partij onderhand geworden.

Natuurlijk is dat helemaal niet onverwacht voor mensen die a) het één en ander van geschiedenis weten en die b) moderne ontwikkelingen op de voet volgen. Wat betreft het eerste: ook in de Sovjet-Unie waren joden maar al te vaak het bokje. Wat het tweede betreft kan een blinde nog zien dat islamitische allochtonen antisemitisme met zich meenemen, en dat zij Labour op grote schaal geïnfiltreerd hebben. Het is natuurlijk niet zo gek dat dit effect heeft op de manier waarop Labour omgaat met joden; niet 'gek,' maar wel schandalig.

Daar komt nog eens bij dat modern links sowieso een hekel heeft aan Israël omdat de joodse natiestaat beschouwd wordt als een "rechts land." Israël is een vriend en bondgenoot van het democratische, relatief kapitalistische Westen. En dat kan natuurlijk niet, wat links betreft.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties