shutterstock 1658577376

Lage opkomst bij zure protesten tegen coronamaatregelen, maar in Enschede zat de sfeer er in: politie kreeg zelfs applaus

Geen categorieaug 02 2020, 16:00
De protesten zijn allemaal gericht tegen dezelfde maatregelen. Men is het oneens met de anderhalvemeterregel, met het moeten dragen van een mondkapje én met de komst van een coronaspoedwet, die tegen de mensenrechten in zou druisen. En dat terwijl het aantal besmettingen (vooral in Amsterdam) nog steeds reden tot zorg geeft.
In Amsterdam, waar daadwerkelijk een mondkapjesplicht gaat gelden, is de opkomst verrassend laag en lijkt de sfeer ook wat agressiever (als ik de leuzen zo lees) dan in Enschede. De enkele tientallen die er om twaalf uur stonden, werden volledig nat geplensd door de enige regenbui van afgelopen week. Toch stonden ze er een uur later weer met pakweg 300 man! En de politie die er voor de veiligheid omheen stond, kreeg applaus van de demonstranten. Het protest in Enschede lijkt ook een wat meer nationalistischer karakter te hebben, omdat ze met Nederlandse vlaggen rondlopen en 'Wij zijn Nederland' roepen.
Het zijn volgens mij dus niet overal dezelfde types die tegen die maatregelen protesteren, waardoor ik eigenlijk wel benieuwd ben naar hun beweegredenen. Als ik het zo in moet schatten lijkt de club in Amsterdam het gevaar van het virus niet te erkennen, terwijl de club in Enschede meer moeite heeft met de (in)effectiviteit van de maatregelen. Jammer dat de artikelen daar niets over zeggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten