Lawlessness in Leeuwarden: Autokrakende asielzoeker vrijgelaten, rechtbank 'te druk'

Lawlessness in Leeuwarden: Autokrakende asielzoeker vrijgelaten, rechtbank 'te druk'

Het Openbaar Ministerie van Leeuwarden, dat hemel en aarde verschoof of om de Blokkeerfriezen aan te pakken, heeft het nu 'te druk' om inbrekende en autokrakende asielzoeker aan te pakken en laat hem vrij. Via The Post Online.

'Al onze medewerkers zijn in gesprek, probeert u het op een later tijdstip nog eens.' Het gehekelde zinnetje wekt bij menigeen al voldoende frustratie op als het om iets lulligs als een telefoonabonnement gaat, maar het Openbaar Ministerie van Leeuwarden maakt het wel héél bont!

Een 20-jarige Algerijnse asielzoeker, die hier überhaupt niets te zoeken heeft want veilig land, zat al 15 weken vast omdat zijn zaak pas in maart 2019 kon worden behandeld. Dat is natuurlijk zielig en de rechtbank heeft het al zo druk dus fuck it, laat maar lopen!

'Ja maar Wout, hij heeft al 15 weken gezeten!' Ja, beste lezer, dat kan wel wezen, maar onder het verkeersstrafrecht zit op het kraken van een auto alleen al een straf van ten hoogste €16.750,- boete of maximaal zes jaar gevangenisstraf! En dan gaat het nog maar om één auto! Deze jandoedel zou terecht moeten staan voor méérdere auto kraken én inbraak!

Wat een volkomen absurditeit dat zo'n figuur morgen gewoon weer vrolijk erop los kan kraken alsof het Grand Theft Auto: Leeuwarden is, maar Blokkeerfriezen kennelijk het échte probleem zijn in dit land. Misschien dat die Blokkeerfriezen als 'taakstraf' de AZC's in en rondom Leeuwarden kunnen blokkeren, heeft het OM binnen de kortste keren ook weer meer tijd. Wat een achterlijke gang van zaken zeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties