Le Pen kan middagje shoppen in Kiev wel vergeten: Oekraïne zet haar op zwarte lijst

Geen categoriejan 04 2017, 21:00
Genieten van de wereldberoemde Oekraïense chocolade - bereid in Petro Porosjenko's eigen fabrieken - zit er helaas niet meer in voor Marine Le Pen, de leider van het Franse Front National. Oekraïne gaat heir vanwege steun voor de Russische annexatie van de Krim op de zwarte lijst plaatsen.
Tja, boontje komt om z'n loontje. Wie heult met de grootste vijand van de republiek Oekraïne (en stiekem ook de grootste vijand van het Vrije Westen), kan niet verwachten ooit nog met open armen ontvangen te worden in het betreffende Oost-Europese land. Nee, een wedstrijd van Dynamo Kiev bijwonen vanuit de skybox van hun charmante stadion zit er niet meer in voor Marine Le Pen, die onlangs de Russische dictator Vladimir Poetin steunde in zijn ambities om stukken land te veroveren die rechtmatig toebehoren aan Oekraïne.
Geheel terecht kondigde het land sancties af tegen de goedpraatster van Russisch terreur. Zoals ieder zelf-respecterend dat zou doen:

"Alluding to Le Pen, the Ukrainian foreign ministry said in a statement: "Making statements that repeat Kremlin propaganda, the French politician shows disrespect for the sovereignty and territorial integrity of Ukraine and completely ignores the fundamental principles of international law.

"In this regard, we remind that such statements and actions in violation of the Ukrainian legislation will necessarily have consequences, as it was in the case of certain French politicians, who are denied entry to Ukraine," it said."

Dus... oké doei de groetjes, Marine!
Al denk ik - heel eerlijk - niet dat het de Franse politica erg veel kan schelen. Zolang Vladimir Poetin haar maar het geld leent om de Franse presidentsverkiezingen te kunnen winnen, of het in ieder geval te kunnen schoppen tot de tweede ronde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten