Leerlingen worden niet gemotiveerd op school

Leerlingen worden niet gemotiveerd op school

Triest.

Dit klopt ongetwijfeld:

Nederlandse leerlingen zijn minder gemotiveerd en hebben minder leerplezier dan leeftijdsgenoten in het buitenland. 

Dat schrijft de Onderwijsinspectie in het Onderwijsverslag 2012-2013 dat woensdag is gepresenteerd.

Uit onderzoek blijkt dat kinderen zich minder betrokken en gemotiveerd worden als ze geen cijfer krijgen voor bepaald werk dan wel een bepaalde opdracht. En dat gebeurt nogal eens in Nederland.

Het is niet van deze tijd, maar scholen moet voor meer concurrentiestrijd zorgen in de klas, en voor meer uitdagingen voor leerlingen. Dwing ze om het maximale uit zichzelf te halen. Daar worden ze uiteindelijk alleen maar gelukkiger van.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties