Leestips! De zaterdagbijlage van 27 september 2014

Geen categoriesep 27 2014, 10:00
Op zaterdagen zal de redactie van DDSFI proberen u wekelijks een portie leesvoer voor het weekend mee te geven:
Tien artikelen die wij gaande de week selecteren uit de vloed van stukken over 'de toestand in de wereld': onze Zaterdagbijlage. Soms zullen dit artikelen zijn over zaken die niet aan bod zijn gekomen, andere vertegenwoordigen een visie die niet de onze is, maar desalniettemin van belang om kennis van te nemen en weer andere zijn bedoeld als 'kennisoverdracht'.
Zoals te verwachten willen Juncker en co het ESM inzetten om de economieën van de eurozone nieuw leven in te blazen. De zoveelste verdragsschending, wie kijkt er nog van op?
Frans parlementslid Jacques Myard pleit voor een Duits vertrek uit de eurozone. Indien u geen Frans leest gelieve google translate te benutten, want dit artikel is de moeite waard.
Hugo Dixon denkt op Reuters dat het beter is dat de UK de EU vaarwel zegt. Tja.
Naïeve studie van voormalig investment banker en co-auteur Boris Vallee over de hoge salarissen in de Franse finance sector vergeleken met andere sectoren. Vandaar dat het natuurlijk zo 'goed' gaat met de Franse banken..
Wéér een AfD professor die afrekent met de gevoerde euro-politiek van Merkel: 'de aangerichte schade is groot genoeg'.
In het kader van zijn nieuwste boek dat 15 oktober a.s. verschijnt (De Schaduwelite voor en na de crisis ?niets geleerd, niets vergeten) publiceert professor Ewald Engelen alvast enkele voorproefjes. Deze gaat over de verpakte hypotheekproducten ('securitisatie'). Met (weer) een speciale rol voor hefboomfonds Black Rock.
Interview met Bundesbank president Jens Weidman, waarin hij aangeeft dat de eurocrisis nog lang niet voorbij is.
Interview op FTM met oud-bankier Folkert Fennema over de dubieuze praktijken van de afdeling Bijzonder Beheer bij banken.
Hier het AfD bulletin (pdf) na de succesvolle deelstaat verkiezingen. De partij kan niet langer genegeerd worden en is in korte tijd de derde partij van Duitsland geworden, kiezers wegtrekkend van links tot rechts. Eindelijk krijgen de Duitsers het echte verhaal over de EU en de euro te horen. Laten we hopen dat daarmee het keerpunt is ingezet tegen het welvaartverslindende herverdelingsproject.
Leest u dit aub, over negatieve rente op spaartegoeden. Enige maanden geleden maakten een monetaire geestverwant en ik hier nog grapjes over, maar wat zien we nu? Het wordt gewoon praktijk! De spaarder wordt gewoon bestolen. Als er bij de dames en heren Europese politieke en monetaire leiders nu nog geen lampje gaat branden dan weet ik het echt niet meer, want dit is de grootste waanzin en idioterie die er bestaat.
Hier vindt u een overzicht van mijn columns en u kunt mij hier volgen op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten