Leger van Nederland is een zielig hoopje: nog maar drie tanks inzetbaar

Geen categoriejun 02 2017, 14:00
Ja, dat ziet u goed. Nog, maar, drie, tanks. Waar was het leger en gaat het in vredesnaam heen? De eerste taak van het leger is om de natie te kunnen verdedigen tegen aanvallen van buitenaf. Men kan veel zeggen over ons 'leger', maar onze natie verdedigen kan het in geen geval.
De hoogste militair van de landmacht, Leo Beulen, bracht een bezoekje aan het bataljon waar de tanks in zitten. Het is samengesmolten met Duitse militairen en voertuigen. Dat was ook al een manier om het zielige legertje van Nederland 'slagvaardiger' te maken en 'efficiënter' in te kunnen zetten. Wat is het resultaat? Van de achttien tanks zijn er slechts drie direct inzetbaar. De reden? Slechte bevoorrading.
Dat komt wel bekend voor toch, tekort aan materieel? Het 'gepangpang' die militairen zouden moeten roepen om kogels te besparen zit nog vers in ons geheugen. Als ons leger het land niet kan verdedigen (wat de vraag maar is als het gecombineerd is met het Duitse), dan heeft het toch helemaal geen zin? Nederland had al zijn laatste zestien tanks -gratis- weggegeven. U ziet het goed. Gratis. Dit is wat Nederland verder nog kan doen, nada.
Bijna elke politieke partij wil investeren in het leger, maar dan moet het ook snel gaan gebeuren, want dit is een blamage. De formatie duurt ook ellendig lang en als GroenLinks erbij komt, dan zit stevig investeren in het leger er ook niet meer bij. Laten we onze defensie serieus nemen en geef de Nederlandse militairen weer hun glorie met goed materieel. Dan staan ze klaar om hun functie te vervullen: ons land verdedigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten