Lego geeft gehoor aan social media-actie: rolstoelpoppetjes vanaf nu te koop

Geen categoriejan 28 2016, 21:00
Lego heeft toegegeven aan een actie om meer diversiteit in haar speelgoedlijn in te bouwen.
Lego: wie is er niet mee opgegroeid? De speelgoedindustrie heeft het al jaren zwaar, door de steeds verdere opmars van tablets, smartphones en ander digitaal vermaak. Één van de weinige speelgoedsoorten die het nog wel goed doen, is het bouwspeelgoed. En laat dat nou net een tak zijn waar Lego zo ongeveer een monopolie op heeft. Het gaat het bedrijf dus vooralsnog voor de wind, maar het is niet allemaal pais en vree bij de steentjesgigant.
De fabrikant wordt er namelijk van beschuldigd te weinig diversiteit te bieden, en dan vooral wat betreft de bekende figuurtjes, de poppetjes van plastic. Het viel iemand op dat ze er allemaal wel heel erg gezond uit zien, en dat reflecteert niet echt de werkelijkheid. Waar zijn de mensen in rolstoelen? De blinden? De doven? Die zie je in de echte wereld wel, maar waar zijn ze in de Legowereld?
Die vraag stelden steeds meer mensen, tot er een heuze social media-actie genaamd 'Toy Like Me' werd opgezet om Lego van dit feit op de hoogte te brengen. En het bleef niet enkel bij informeren: de actievoerders eisten ook dat er verandering in de situatie gebracht zou worden. Een petitie, die meer dan 20.000 keer ondertekend is, vertelde:

Oh Lego, waar zijn jullie rolstoelbasketballers? Basketballspelende Duplo-poppetjes met gehoorapparaten? Legovrienden die met een witte wandelstok naar de sportschool gaan?

Lego heeft hier kennelijk gehoor aan gegeven, want tijdens de jaarlijkse speelgoedbeurzen in Londen en Nürnberg werden al onder andere een poppetje in een rolstoel, en een blindengeleidehond gespot. Het lijkt er dus op dat Lego begonnen is "outside the brick box" te denken, aldus de initiatiefnemers van de actie.
Dus, wat vind jij? Zou jij deze nieuwe figuren aanschaffen, of houd je het liever bij de oude poppetjes?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten