Lekker dan! Broertje van Manchester-jihadist blijkt ook terrorist: wilde VN-chef in Tripoli omleggen

Lekker dan! Broertje van Manchester-jihadist blijkt ook terrorist: wilde VN-chef in Tripoli omleggen

De aanslag in Manchester begint langzaam in de achteruitkijkspiegel te geraken, maar nu pas wordt duidelijk hoe groot de waanzin was die heerste rondom Salman Abedi en zijn directe omgeving. Zo'n beetje iedereen in zijn omgeving bleek een jihadist - een statement dat andermaal wordt gelardeerd nu duidelijk is dat zijn broertje bijna een hoge VN-functionaris om het leven had gebracht in Libië.

Als het kalf verdronken is, dempt men de put. Een spreekwoord dat z'n kracht nog maar eens bewijst na de recente dodelijke aanslag in Manchester waarbij 22 mensen om het leven kwamen. Er waren namelijk al jaren signalen dat terrorist Salman Abedi en de hele club in zijn omgeving voor geen ene meter deugde, maar pas nu een concert van Ariana Grande uitliep in een bloedbad grijpen veiligheidsdiensten in.

Dat doen ze onder anderen door Hashem Abedi - Salmans 20-jarige broertje - op te pakken en zijn doopceel te lichten. En dan blijkt dat Salman bepaald niet de enige terrorist van de familie was. Het had namelijk maar een haartje gescheeld, of Hashem had de baas van ene Verenigde Naties-missie in Libië in koelen bloede vermood:

"The younger brother of Manchester suicide bomber Salman Abedi was planning an attack on a United Nations special envoy.

Reports claim Hashem Abedi, 20, had plotted to assassinate Martin Kobler, the head of the UN Support Mission in Libya, during a visit to Tripoli earlier this year.

The terrorist cell were thought to be in the later stages of the plan, but it was foiled before it could be executed."

Ook lijkt het er sterk op dat het Hashem was die de materialen voor de bom had gekocht die uiteindelijk is afgegaan in Manchester afgelopen week. Hashem zit nu vast in een armoedige Libische gevangeniscel en zal vermoedelijk snel worden uitgeleverd aan het Verenigd Koninkrijk. Allemaal heel prima dat deze terrorist naar het zich laat aanzien de straf gaat krijgen die hij verdient.

Maarrr... waarom komt die boel pas in beweging nadat er reeds 22 mensen zijn omgekomen in Manchester? Als men eens wat minder laks en naïef was geweest en sneller had gereageerd op signalen die al jaren werden uitgezonden rondom de Abedi-familie, dan had een vredig popconcert voor kinderen gewoon een vredig popconcert voor kinderen kunnen blijven.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties