Iedereen rondom Manchester-killer Salman blijkt terrorist: ook zijn imam was in jihad-achtertuin Libië

Hoeveel signalen moesten de Britse veiligheidsdiensten nog hebben dat er iets vreselijks stond te gebeuren met of door Salman Abedi? Nu er 22 kinderen vermoord zijn, blijken zo’n beetje alle hoofdpersonen in het leven van Salman Abedi niet te deugen.

Dat er bij een concert van Ariana Grande 22 mensen om het leven kwamen is al erg genoeg, maar dat naderhand bleek ook nog eens dat de moordenaar geen zelfstandig geradicaliseerde gek is maar uit een omgeving komt waarin iedereen een op gevechten beluste strijder is. Z’n vader, z’n broer… en nu ook z’n imam.

Mustafa Graf, naar wie Salman Abedi graag luisterde, blijkt veelvuldig in Libië te zijn geweest om daar te vechten tegen de plaatselijke autoriteiten:

“Mr Graf admits being in Libya during the 2011 revolution and that he was captured by forces from the Gaddafi regime. He claimed he was there to help his parents and brothers flee the fighting, but in a video report shot by the French AFP news agency, a British fighter named Mostafa Abdallah Graf describes preparations for battle against Gaddafi’s forces at Beni Walid, near Tripoli.

Interviewed in front of militants loading large bombs and other munitions, he is wearing a desert combat uniform and sunglasses. In Arabic, he says: ‘These munitions are from various cities in Libya. They are for tanks, heavy artillery and missiles. Thank God everything is ready – we’re just waiting for orders to attack.’”

Imam Mustafa is dus de zoveelste geweldpleger in het leven van Salman Abedi. De vraag is én blijft dus: waarom is er geen lampje gaan branden bij de veiligheidsdiensten van het Verenigd Koninkrijk dat deze kerel niet geheel deugt en wellicht met iets gevaarlijks van plan is? Met zoveel mensen in je nabijheid die er duistere gedachten op nahouden, lijkt het immers een kwestie voordat ook bij Salman de knoppen gingen doorslaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Ritter

  Het zijn jihadisten die veel steun en bewondering hebben in de islamitische kringen.

  Wij mogen ze dan “gek” vinden; veel islamitische jongeren in de westerse landen hebben zich aangesloten bij jihadistische groepen als Al Nusra en ISIS en andere jihadistische groepen.

  Dat toont aan dat de islamitische wereld een totaal andere denkwijze heeft die niet compatibel is met onze westerse normen/waarden/levenswijze.

  Daarom is de (vaak illegale) massa immigratie uit de islamitische landen een van de grootste gevaren voor Europa. Want deze moslims nemen hun islam en bijbehorend gedrag/ levenswijze met zich mee en houden daaraan vast.

  Dit zorgt ervoor dat Europa steeds meer islamiseert.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Gisterenavond naar enkele speeches van Winston Winston geluisterd.
  Een geïsoleerd Engeland, Europa gecapituleerd (en in elk land grote groepen collaborateurs) en omringd door de nazi’s.
  Inspirerend “Never give in, Never give in , Never, Never, Never !”

  En wie hebben wij ?
  Wij hebben een clownesk slagroomdier die niet met de PVV wil regeren omdat stoute ome Geert ; “minder, minder, minder” zei maar wel hitsig in bed kruipt bij de zelf-islamisten van D’66 die NL willen opheffen.

  En het NL’s stemvee beloont hem daarvoor.

 3. Kodi

  Ook maar eens inventariseren wie er nog meer welke haathutten bezocht dan alleen Salman en zijn naaste omgeving zelf? Er schijnt in en rondom deze haathutten nogal iets te broeien.

 4. Sniper666

  We moeten stoppen met wegkijken en de andere wang toekeren. Genoeg = genoeg. Het hele islam spul over de grens kieperen met de boodschap dat ze NOOIT meer welkom zijn.

 5. Peter Selie

  Tja hoe krijgen we de regering zo gek dat ze niet meer wegkijken, laat staan de islamisering van Nederland uitdrukkelijk afwijzen, Nexit en een zeer streng immigratiebeleid, waar alleen echte vervolgde vluchtelingen welkom zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.