Verbijsterend: halve familie van de Manchester-terrorist blijkt jihadist – nu pas worden ze opgepakt (+update)

Hier hebben we een spreekwoord voor: als het kalf verdronken is, dempt men de put.

Het is zo enorm triest dat er altijd eerst pas iets verschrikkelijks moet gebeuren eerdat de autoriteiten wakker worden en iets beginnen te dóén aan de bedreiding die de extremistische islam vormt voor onze vredelievende westerse orde. Neem bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk, waar afgelopen week meer dan 20 tieners werden opgeblazen bij een concert door een moslim-radicaal. Verschrikkelijk, natuurlijk. Daar zal iedereen het over eens zijn.

Maar pas na de aanslag besloten de autoriteiten om eens te gaan onderzoeken uit wat voor een milieu die Salman Abedi afkomstig was. En dat bleek niet al te best te zijn:

“Confirming that an off-duty female police officer was among the 22 people killed in the attack, Chief Constable Ian Hopkins said officers are investigating associates of Salman Abedi when asked if they are seeking a “bomb maker”.

Meanwhile, Abedi’s younger brother Hashem has reportedly been arrested in Tripoli, Libya, on suspicion of having links to the Islamic State group that claimed responsibility for the attack. Abedi’s father has spoken for the first time since Salman’s death to deny his involvement and said: “We don’t believe in killing innocents. This is not us.”

However, a Muslim community worker has told BBC News that members of the public called the police anti-terrorism hotline warning about Abedi’s extreme and violent views several years ago.”

Triest dat het iedere keer zo moet gaan. Je zou denken dat 16 jaar na de aanslagen op 11 september men uiteindelijk wel geslaagd is in het vantevoren onderscheppen van terroristisch tuig, zoals de familie Abedi. Maar kennelijk onderschat de Westerse wereld nog altijd het gevaar dat uitgaat van islamitisch terrorisme. En dat is heel triest, eigenlijk…

Update: Yup! Ook de vader van Abedi is nu opgepakt. En het blijkt dat de broer op de hoogte was van de plannen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Ni28

  Zo zijn wij niet…dat geloven wij meteen.

 2. HaZ

  Dit citaat uit de Telegraaf van gisteren, kan dus ook de prullenbak in.
  Binnen de Libische gemeenschap in de stad is volgens The Guardian verbaasd gereageerd op het nieuws dat Abedi de mogelijke dader van de aanslag is. ,,Hij was zo’n stille jongen en behandelde me altijd met respect ”, zei een kennis van de familie. ,,Zijn broer Ismael is extravert, maar Salman was altijd erg stil.”
  De vader van de broers, Abu Ismael Abedi, zou een bekende verschijning zijn in een lokale moskee. Hij was naar verluidt fel gekant tegen jihadistische ideologieën. ,,En dit IS-ding is niet eens jihad, het is crimineel”, zei het lid van de Libische gemeenschap. ,,De familie zal er kapot van zijn.”

 3. Ritter

  Toen in Parijs de slachtoffer werden herdacht hebben islamitische leerlingen geweigerd een minuut stilte in acht te nemen.

  Moslimleerlingen weigeren minuut stilte voor Charlie-slachtoffers
  http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/5805

  Kortom, veel moslims zullen geen aanslagen plegen maar sympathiseren (vaak heimelijk) met de jihadisten.

  In Denemarken was er die imam die het ene politieke correcte vertelde tegen journalisten maar achter gesloten deuren een heel ander ( radicaal) verhaal vertelde tegen zijn mede moslims.

 4. Ritter

  NRC checkt: ‘Vijftig miljoen moslims accepteren geweld’ – dat blijkt te kloppen
  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/04/vijftig-miljoen-moslims-accepteren-geweld-6023657-a1539706

  Waarom komen er steeds meer z.g “haatpredikers” naar Europa?

  Omdat er vraag naar is uit de islamitische gemeenschap!

 5. toetssteen

  Volgens sommigen ligt het toch aan ons. Ik bedoel, kunnen studeren en ook een stageplaats terwijl dit soort prinsen recht hebben op een titel zonder studie.
  Zet snel de sarcasme modus uit.

 6. van Urk

  Misschien is het verstandig om niet meer op de terroristen te jagen maar juist meer gaan richten op hun eigen familieleden door ze te “gijzelen”. Ik denk dat de terroristen zelf op een afdruipende manier tevoorschijn komen. Psychologische oorlogvoering heet dat.

  1. Sniper666

   @ van Urk

   Aardig bedacht maar je kunt geen mensen zomaar vasthouden die wellicht zelf niets misdaan hebben, teneinde de terreur neefjes uit te roken. Het allerbeste is de Grondwet aanpassen waarin staat dat de islam niet onder de categorie religie valt, maar een subversieve doctrine is die bestreden dient te worden en verder totaal verboden in West-Europa.

   1. van Urk

    Sniper666@ Je kan de islam in Europa op papier gaan verbieden maar daar hou je de vrij reizende “terror”toeristen nog niet mee tegen. Nazisme is ook verboden maar valt in sommige huiskamers in Europa nog te ontdekken.

    1. Sniper666

     @ van Urk

     Dat is zeker waar! Maar een totaal verbod maakt onze contreien wel erg onaantrekkelijk voor moslims.

     1. van Urk

      Denk niet dat het hun echt deert beste Sniper. Het is gewoon voor hun een soort plicht om hier te zijn. Landen boven de poolcirkel zijn ook niet aantrekkelijk maar toch zitten ze daar ook al.

     2. Sniper666

      @ van Urk

      Denk dat het toch wel zou helpen als de haathutten dicht moeten etc. Een duidelijk signaal dat we islam niet pruimen.

 7. Bes Tolen

  Voor het in Groot Brittannië tot een doeltreffende aanpak van dit terrorisme komt, is …. Het komt er nooit van want dat soort maatregelen druisen in tegen …. Dus gebeurt het niet, het aanpakken. Britten wedden graag. Hier ligt voor hen ook een mogelijkheid. Daarbij blijft het.

 8. SlimK1nd

  In het NRC kregen we Ralf Bodelier en (zucht) weer eens het “keukentrapje” argument.
  https://twitter.com/SlimK1nd/status/867578275136233472

 9. Ali Yas

  “officers are investigating associates of Salman Abedi when asked if they are seeking a “bomb maker”.”

  Het gaat niet om bommenmakers maar om praatjesmakers. Het maakt namelijk weinig uit of de moorden worden gepleegd met een kogelbom, een vrachtwagen of een mes: het gaat om het verspreiden van de idee dat bepaalde soorten mensen (niet-moslims in dit geval) gedood moeten worden. Dat zit namelijk achter *elke* (mohammedaanse) massamoord.

  Nu zou iemand kunnen zeggen dat zulke oproepen normaal zijn in oorlogstijd. En dat is ook zo. In de ogen van veel mohammedanen is het permanent oorlogstijd in dat deel van de wereld dat niet onder islamitisch bestuur valt.

  Maar als dat zo is, dan is het onze morele plicht, ter bescherming van onze burgers, de soldaten van dit leger met militaire macht te bestrijden, krijgsgevangen te maken en pas bij het bereiken van vrede (d.w.z. nooit) weer vrij te laten. Let wel, ik pleit hier niet voor het opsluiten van alle moslims, maar wel voor hen die de gedachte verspreiden dat (andere) moslims geweld moeten gebruiken om hun religieuze zin door te drijven.

 10. poldi

  Elsevier
  ———–
  Dit verhaal sterkt mijn overtuiging dat de meeste moslims in het westen salafistische sleeper-cells zijn die op de meest onverwachte momenten ploflims blijken te zijn.
  De verderfelijke en voortetterende islam-ideologie heeft maar één doel en dat is het vernietigen van het vrije westen.

  Verder vallen alle ontkenningen en zogenaamde pogingen tot vreedzaam samen komen onder de islamitische wet genaamd taqqiya, wat zoveel betekent dat elke moslim niet alleen het recht heeft, maar meer nog de plicht heeft om te liegen tegen ongelovigen om de islam te beschermen.

 11. poldi

  De NPO deed er gisteravond net als vanouds weer alles aan om het beeld van de moslims in Manchester te vergoeilijken.
  Elke moslim daar zou er afstand van nemen en natuurlijk had het weer NIETS met de ISLAM te maken.
  Walgelijk!

 12. HansRO

  Blijft uitermate interessant dat nog steeds niemand met levensvatbare voorstellen komt om de problematiek eens echt te gaan aanpakken.
  Behalve dat de Islam een agressieve , tegen het leven gekeerde nazistische ideologie is en niet alleen de ergste agressievelingen het probleem vormen maar ook de zogenaamd zwijgende “goedkeurende” Vijfde Colonne, is het werkelijke struikelblok natuurlijk de juridische onmogelijkheid om ranzige islamistische etterbakken (preventief) te kunnen oppakken, werkelijk vast te zetten en vast te houden of definitief uit onze samenlevingen te verwijderen.
  Daarom zou ik voorstander zijn om, zolang aanslagen in de westerse wereld blijven voortduren, in de wet uitzonderingenclausules op te nemen zodra “terreur” in beeld komt. Het gaat te ver om dit idee op deze plaats tot in detail uit te werken, maar het lijkt me de enige uitweg . Tegelijk dient er weer wel een democratische waarborg te komen dat dit soort acties door een rechter getoetst kunnen worden.

  Voorst zouden we per direct Islam hooguit slechts gedeeltelijk als een godsdienst dienen te erkennen en de misdadige indoctrinatie van giftig gedachtegoed bij kinderen en jonge mensen te verbieden en stop te zetten. Dat betekent dat wij als westerse samenleving een aantal normen en waarden wettelijk gaan vastleggen waaraan onderwijs minimaal moet voldoen (geestelijke creativiteit stimulerend, vrijheid voor iedereen als basisbeginsel, gelijkheid man en vrouw etc.). Zodra deze wetgeving effectief is geworden kunnen op dezelfde dag alle islamistische scholen DICHT!

  Haat Imans? Eenmaal een waarschuwing en onder curatelestelling van de moskee, wat betekent dat we als overheid vanaf dat moment bevoegd zijn te volgen wat daar tijdens “diensten” uitgekraamd wordt en bevoegd zijn telefoontaps te plegen. Er is namelijk meer dan voldoende aangetoond dat Islam zich naar buiten toe heel anders “presenteert” als naar binnen toe en over dit achterbakse gedrag hoeft ook geen discussie meer te worden gevoerd want er is overweldigend undercover bewijs. Wederom haatbaard over de vloer/haatspeech? Per direct sluiten de handel.

  Tezamen met nog wat meer maatregelen waarbij we onze tanden laten is het heel gauw afgelopen met Islam in zijn huidige vorm in Europa, wat een zegen voor de gehele Mensheid zou zijn.

 13. TheGrimReaper

  Na een zoveelste aanslag, blijft het angstaanjagend stil vanuit de islamitische gemeenschap. Er is (opnieuw) GEEN ENKEL GELUID te horen waaruit blijkt dat deze aanslag (en de VELE HIERVOOR GEPLEEGD) veroordeeld worden.
  En opnieuw is hier het gezegde van toepassing: “De zwijger geeft toe.”
  In het aangezicht van de “ongelovige” wil men graag doen geloven dat de Islam een “geloof van de vrede” is, maar op het moment dat de deuren van de moskee dicht gaan en de islamieten “onder elkaar zijn”, kan men TOTAAL ANDERE GELUIDEN horen.
  Dat bijv. leerlingen weigeren om een minuut stilte in acht te nemen voor de slachtoffers van de aanslag op Charlie Hebdo, is wat dat betreft een absoluut teken aan de wand over hoe men WERKELIJK denkt over het vrije westen…..

  ZUM KOTZEN!!!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.