LePen jr mag fascist worden genoemd

Geen categorieapr 11 2014, 8:00
Uitspraak rechter
Een rechter in Parijs heeft donderdag geoordeeld dat het niet 'verboden' is om Marine Le Pen een 'fasciste' te noemen. De rechter kwam tot zijn uitspraak, nadat Le Pen een klacht wegens belediging had ingediend tegen Jean-Luc Mélenchon, de leider van de Franse Partij van Links, die haar fascist had genoemd, maar haar klacht werd dus niet gehonoreerd door de rechter: Mélenchon werd donderdag vrijgesproken.
De advocaat van mevrouw LePen is van oordeel dat fascist 'de diepste belediging in het politieke debat' is. Zelf had LePen islam het groene fascisme en de financiële markten het gouden fascisme genoemd. Volgens Mélenchon zelf heeft hij slechts een politieke categorie gebruikt waaronder het Front National en de rechter vindt de term dan ook niet beledigend. Als deze tussen politieke tegenstanders in het politieke debat wordt gebruikt, is dat geoorloofd, aldus de krant Libération op zijn website.
Ik weet het niet hoor, maar om iemand zomaar te bestempelen als 'fascist'? Het lijkt mij dat je daar toch bewijs voor zou moeten aandragen. Maar ja, Franse rechters en Front National, een nogal 'ongelukkige' combinatie.
Op het moment van schrijven was nog niet bekend of de heer Wilders van Europees samenwerkingspartner PVV al een reactie hierop had gegeven.
.
.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten